Ukážu dokumenty s důkazy, že Lessy lhal, tvrdí Kalousek

Domácí ČTK Domácí, ČTK
18. 7. 2012 10:00
Materiály předloží ve středu poslancům, poté s nimi seznámí i veřejnost
Miroslav Kalousek s materiály předstoupí ve středu před poslance.
Miroslav Kalousek s materiály předstoupí ve středu před poslance. | Foto: Jan Langer

Praha - Miroslav Kalousek (TOP 09) předloží během středy poslancům důkaz, že policejní prezident Petr Lessy při jednání bezpečnostního výboru v minulém týdnu lhal. 

Ministr by měl podle informací ze sněmovny zveřejnit dokumenty, podle kterých policejní prezident žádal o peníze na nákup policejních passatů. 

Kalousek i Lessy jsou nyní spojováni s vyšetřováním nákupu letounů CASA. Podle opozice činil ministr na vyšetřovatele nátlak, Kalousek to ale odmítá.

Ministr financí tvrdí, že má "nezpochybnitelné listinné dokumenty o tom, že pan policejní prezident nemluvil na (bezpečnostním) výboru pravdu."

Úryvky z nich se chystá už ve středu přečíst poslancům, poté je dá k dispozici bezpečnostnímu výboru sněmovny.

Kvůli Kalouskovým telefonátům vyšetřovateli kauzy CASA a policejnímu prezidentovi Lessymu svolala opozice na středu hlasování o nedůvěře vládě.

Zatímco Lessy tvrdí, že Kalousek v jednom z telefonátů používal i nevhodné výrazy, ministr trvá na tom, že se hovory vyšetřování nákupu letounů skoro netýkaly.

Dopoledne poslance čeká schůze, na níž budou schvalovat zavedení druhého důchodového pilíře už od příštího roku a související změnový zákon. Sociální demokraté už ohlásili obstrukce.

 

Právě se děje

Další zprávy