Topolánkova vláda v ohrožení. Popáté naposledy

Topolánkova vláda v ohrožení. Popáté naposledy
O dva roky a dva měsíce později a ve víru evropského předsednictví si premiér Topolánek udělal čas, aby strávil půl dne na ostravském utkání Davis Cupu začátkem března 2009. Společně s Markem Dalíkem sledoval zápas českých tenistů s Francouzi. O deset dní později vyšlo najevo, že se premiér s pomocí Marka Dalíka pokouší ovlivnit kauzu poslance Wolfa. Kvůli tomu a kvůli kauze "justiční mafie" vyvolali sociální demokraté páté hlasování o nedůvěře vládě.
Na jaře 2009 však sleduje osud Topolánkovy vlády celá Evropa. Právě jeho tým předsedá od ledna do července Evropské unii. Na snímku Topolánek s José Manuelem Barrosou, předsedou Evropské komise.
Vláda a korupce? Téma, které se táhne celým obdobím vlády Mirka Topolánka. Už začátkem února 2007 byl vicepremiér a ministr pro místní rozvoj Jiří Čunek (KDU-ČSL) vydán Senátem k trestnímu stíhání v úplatkářské aféře.
První změna přišla rychle. Jen sedmnáct dní zastávala funkci ministryně kultury dokumentaristka Helena Třeštíková. Rezignovala údajně kvůli politickým tlakům na jmenování svých náměstků.
Foto: Ondřej Besperát
Aktuálně.cz Aktuálně.cz
24. 3. 2009 0:00

Speciál - Sedm měsíců od voleb v červnu 2006 trvalo, než vláda Mirka Topolánka získala v lednu 2007 důvěru parlamentu.

Od té doby se jí sociální demokracie spolu s komunisty pokusili čtyřikrát svrhnout prostřednictvím hlasování o nedůvěře vládě. V úterý 24. března to bylo popáté a tentokrát úspěšně.

Projděte si zásadní mezníky vlády Mirka Topolánka v obrazech.

 

Právě se děje

Další zprávy