Topolánek ukázal syna Nicolase a ohlásil rozvod

Redakce DOM
25. 7. 2007 20:22
Premiér se chce rozvést, souhlas manželky nemá
Lucie Talmanová se synem Nicolasem
Lucie Talmanová se synem Nicolasem | Foto: Úřad vlády

Praha - Premiér a šéf ODS Mirek Topolánek se veřejně přiznal k nemanželskému synovi, kterého má se stranickou kolegyní, poslankyní Lucií Talmanovou.

Svolal tiskovou konferenci, na které se podělil o své zážitky z porodu, jemuž byl přítomen. A také sdělil, že se chce rozvést se zákonitou manželkou Pavlou.

"Ptáte se, jak je to s mým zamýšleným rozvodem. Já jsem to začal diskutovat s manželkou Pavlou, ale jak víte, rozvod není záležitostí jednoho člověka. A já v tuto chvíli nemám souhlas své manželky Pavly a plně to respektuji."

Nechtěl upřesňovat, jak se s manželkou vypořádá: "Ale jsem znám pod přezdívkou 'starý vůl', takže nepochybně byt a podobné věci připadnou jí," řekl Topolánek.

U porodu jsem tak nějak zbyl

Premiér se označil za muže, který se o všechny své děti hodlá postarat - z prvního manželství má dvě dospělé dcery a dospívajícího syna, je také dědečkem.

Hodlá žít s Talmanovou a malým Nicolasem, pro kterého už má připravený dětský pokoj. "Nebude to v Kramářově vile, nebojte se," řekl.

Potvrdil, že Talmanová rodila v Praze U Apolináře a on sám byl u porodu. "Lucie Talmanová nerodila císařským řezem. Porod byl spontánní, proběhl rychle a nečekaně hladce. Byl jsem neplánovaně u porodu. A bylo to pro mě poprvé. Za bolševika něco takového nebylo možné. Nesmělo se ani na pokoj, natož na sál... My jsme si tak dlouho povídali, až to přišlo, a já jsem tam u toho tak nějak zbyl... Bylo to...nechci říkat příjemné, ale zvládl jsem to a maminka ještě lépe. Nebyly žádné komplikace," řekl premiér s tím, že šlo o zajímavou zkušenost - zajímavější než například skok padákem.

Nicolase vybírala Talmanová

Pak už se podělil o své dojmy: "Syn je moc hezký, nemá žloutenku. Jsem velmi hrdým otcem. A jsem rád, že se narodil čtvrtý Topolánek. Už z toho vyplývá, že jméno vybírala Lucie Talmanová, příjmení jsem vybíral spíše já," zavtipkoval.

Na zdraví syna si s novináři připil; první oslavu absolvoval už včera.

Syn premiéra a místopředsedkyně poslanecké sněmovny se narodil v úterý v podvečer. "Malý Nicolas přišel na svět v 16.47. Měří 51 centimetrů a váží tři kilogramy," uvedl internetový server Mladé fronty Dnes.

Zprávu o narození syna ministerského předsedy potvrdila i mluvčí vlády Jana Bartošová. "Mluvil jsem s ním, když držel miminko v náručí. Byl dojatý, měl velkou radost...," popsal pocity premiéra jeho přítel a poradce Marek Dalík v rozhovoru pro Rádio Impuls.

Mirek Topolánek přiznal na konci loňského roku manželskou krizi. Později vydal veřejné prohlášení, v němž uvedl, že už nebydlí se svou manželkou Pavlou. "Došlo tedy k odluce. V současné době přechodně bydlím se svojí partnerkou Lucií Talmanovou," napsal na začátku ledna Topolánek.

 

Právě se děje

Další zprávy