Topolánek si dovolenou platí sám, odmítá ODS spekulace

Domácí Domácí
28. 7. 2009 15:14
Podle médií mu jí mohli hradit někteří čeští lobbisté
Mirek Topolánek
Mirek Topolánek | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Předseda ODS Mirek Topolánek opět vyjel na dovolenou, tentokrát do Toskánska. A opět se objevila řada pochybností. Spekuluje se totiž, že mu pobyt na luxusní jachtě platí lobbisté.

První místopředseda nejsilnější parlamentní strany David Vodrážka ovšem taková tvrzení odmítá. Topolánek ho prý ujistil, že si pobyt ve vile na ostrově Monte Argentario i na luxusní jachtě hradí sám.

"Je to skutečně pronájem, který hradí on ze svých prostředků, a je to jeho soukromá dovolená. Čili tím já to považuji za vysvětlené," odbyl dotazy novinářů.

Bursík se zlobí

O dovolené někdejšího premiéra jako první informoval deník Aha!. Podle něj tráví Topolánek dovolenou společně s partnerkou (a místopředsedkyní Poslanecké sněmovny) Lucií Talmanovou a svými dvěma syny. Společnost mu podle deníku dělá jeho přítel Marek Dalík.

U stejného ostrova kotví také jachty bývalého ministra dopravy Aleše Řebíčka (ODS) a lobbisty Vladimíra Johanese, který hostil místopředsedu ČSSD Milana Urbana.

Foto: Aktuálně.cz

Komerční tip: Vyberte si dovolenou dle svých představ

    Pobyt stínového ministra ČSSD na Johanesově jachtě kritizoval někdejší ministr životního prostředí Martin Bursík. "To, že se Urban nechá pozvat poté, co s exministry z ODS Římanem a Vondrou protlačí velkou domů za 68 miliard ČEZu, je nevkusné," citovala ho úterní MF DNES.

    Bývalý šéf Strany zelených tak narážel na uvolnění emisních povolenek pro energetickou firmu, kterou minulý týden posvětil Senát.

    Ve vile u Berlusconiho

    Není to poprvé, co je dovolená Mirka Topolánka pod drobnohledem médií.

    V listopadu 2007 například vládní speciál nakrátko přistál v rakouském Innsbrucku. Návštěvu tyrolského střediska zdůvodňoval jednáním s českým velvyslancem ve Vídni. Zároveň si ale zalyžoval na tamních sjezdovkách.

    Loni prozměnu trávil dovolenou ve vile italského premiéra Silvia Berlusconiho. Loni byl nicméně s Řebíčkem hostem ve vile italského premiéra Silvia Berlusconiho na Sardinii. Média jeho pobyt kritizovala už tehdy, letos v červnu navíc spatřily světlo světa fotografie, na nichž je Topolánek nahý.

     

    Právě se děje

    Další zprávy