Topolánek podepsal smlouvu s občany

ČTK
31. 5. 2006 12:30
Praha - Občanští demokraté se dnes smluvně zavázali k plnění svého programu v případě, že zvítězí ve sněmovních volbách.
Mirek Topolánek v Jihlavě
Mirek Topolánek v Jihlavě | Foto: Ludvík Hradilek

Za Občanskou demokratickou stranu smlouvu podepsal její předseda a volební lídr Mirek Topolánek.

ODS ve smlouvě představila své priority a závazky pro nadcházející volební období.

V dokumentu nazvaném Smlouva ODS s občany ČR vyjmenovávají priority kandidáta na premiéra Mirka Topolánka a konkrétně uvádějí, co hodlají garantovat a čemu zabránit.

ODS: Školné nezavedeme

Chtějí například snížit daně a odstranit byrokracii a korupci. Zavazují se, že nezavedou školné, zachovají veřejné zdravotnictví, zastaví snižování životní úrovně důchodců a zabrání posilování vlivu komunistů.

"Tato smlouva deklaruje, co bude ODS v tomto volebním období v případě volebního úspěchu mimo jiné prosazovat, garantovat a čemu bude chtít zabránit. Je odpovědí na útoky těch, kteří vlastní program nemají a snižují se ke klamavé a lživé kampani proti ODS," prohlásil na tiskové konferenci předseda ODS Mirek Topolánek.

Infobox
Autor fotografie: ODS

Infobox

Smlouvu ODS s občany si můžete přečíst ZDE.

ČSSD: Rovná daň znamená chudobu

Místopředseda vlády Jiří Havel za ČSSD ale považuje smlouvu ODS za návrat do minulosti, a to ještě směrem na východ.

"ODS hovoří o tom, že lidem vzrostou příjmy, ale na to, že o statisíce zdraží bydlení, dále pak i potraviny a léky, jaksi pozapomněla. Po zavedení rovné daně tak vzroste ohrožení chudobou ze současné nejmenší úrovně v EU ve výši osmi procent na 15 procent," informoval ČTK.

ODS chce tímto podle svého místopředsedy Petra Nečase ukončit období, kdy volební sliby nejsou závazné a politici za ně neberou osobní politickou garanci. "Za tuto smlouvu bereme svou osobní personální garanci," řekl.

Smlouva, kterou před novináři podepsal Topolánek, vstupuje podle ODS v platnost vhozením hlasovacího lístku číslo 9 do hlasovací urny. Volby do Poslanecké sněmovny se uskuteční 2. a 3. června.

 

Právě se děje

Další zprávy