Tisk: Topolánek chce být šéfem Teplárenského sdružení

ČTK ČTK
27. 8. 2011 7:05
Nyní je ředitelem společnosti VAE Controls Group, kterou nechce opustit
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Bývalý premiér Mirek Topolánek z ODS bude kandidovat na předsedu výkonné rady Teplárenského sdružení. Potvrdil to v rozhovoru pro sobotní Právo.

Své záměry v této oblasti představí 5. září výkonné radě sdružení, která rozhodne o jeho případném jmenování do funkce. V ní by mohl nahradit bývalého ředitele Teplárny Brno Alexeje Nováčka, který nedávno místo předsedy sdružení opustil. O Topolánkově možné kandidatuře na tento post informoval už ve středu server Česká pozice.

"Obdržel jsem nabídku, bavíme se o tom nějakou dobu. Nyní už asi uzrál čas, aby toto rozhodnutí padlo," řekl listu Topolánek. Dodal, že i nadále chce působit ve funkci generálního ředitele společnosti VAE Controls Group, kterou v minulosti pomáhal založit.

Topolánek se ucházel také o kandidaturu na generálního ředitele Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Kandidaturu však stáhl a odůvodnil to tím, že se EU nedohodla na jednom kandidátovi.

Topolánek byl jara 2009 předsedou koaliční vlády, pak sněmovna na návrh opozice vyslovila jeho vládě nedůvěru. Do loňského roku byl předsedou ODS.

Teplárenské sdružení funguje od roku 1991 a sdružuje všechny významné firmy tuzemského teplárenství. Volba nového šéfa Teplárenského sdružení se má konat 5. září.

V současnosti vedou Teplárenské sdružení dva místopředsedové: ředitel Plzeňské teplárenské Tomáš Drápela a Jaroslav Kužel, vedoucí odboru rozvoje teplárenství ve společnosti ČEZ.

 

Právě se děje

Další zprávy