Střetli se v Duelu: Kalousek a Topolánek

Red DOM
28. 4. 2006 11:00
Praha - Miroslav Kalousek zaútočil na Mirka Topolánka sadou ekonomických otázek. A ten mu vyčetl angažmá v Paroubkově vládě. Uvnitř: ANKETA a GALERIE
Oba pánové odcházeli v dobrém rozmaru. Miroslav Kalousek dokonce zapomněl, jestli přišel v kabátu, nebo ne.
Oba pánové odcházeli v dobrém rozmaru. Miroslav Kalousek dokonce zapomněl, jestli přišel v kabátu, nebo ne. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Duel mezi občanským a křesťanským demokratem začal v 9:30.

V losování kámen - nůžky - papír zvítězil před začátkem Duelu Mirek Topolánek a vybral si, že bude jako první pokládat otázky.

"Opoziční smlouva byla výhodná možná pro vaši stranu, České republice škodila," vzkázal v jedné z prvních odpovědí Kalousek Topolánkovi.

Předseda ODS vzápětí kontroval a Kalouskovi odepsal: "Vy jste v loňském roce vedl velmi osobní a iracionální boj se Stanislavem Grossem. Přiznávám, že i já jsem se za něj, jako předsedu vlády styděl. Nezdá se Vám přesto, že jste se tím stal spolutvůrcem nástupu demokratury v podání Jiřího Paroubka?"

  • Celé znění Duelu si můžete přečíst ZDE.

Mirek Topolánek přišel do redakce s volebním odznáčkem ODS na klopě. Má podobu modré turistické značky. Ještě před začátkem Duelu mu Miroslav Kalousek položil první otázku: "Jste tady za ODS nebo Klub českých turistů?"

Kromě otázek od svého soupeře musí politik ve volném čase po položení dotazu odpovídat i na otázky, které jste poslali vy.

Nad některými otázkami se Mirek Topolánek bavil...
Nad některými otázkami se Mirek Topolánek bavil... | Foto: Ludvík Hradilek, Aktuálně.cz
Topolánek odpovídá čtenářům Aktuálně
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz
Kalousek odpovídá čtenářům Aktuálně

 

Právě se děje

Další zprávy