Strana soukromníků zahájila kampaň za miliony a chystá první demonstraci

ČTK ČTK
1. 10. 2015 13:32
Řádově miliony korun chce Strana soukromníků ČR investovat do kampaně proti byrokracii a regulacím státu. Kromě billboardů a další inzerce chystá strana podle svého předsedy i "organizování nepokojů". První demonstrace bude 28. října v Praze.
Ivo Valenta, senátor za Stranu soukromníků ČR.
Ivo Valenta, senátor za Stranu soukromníků ČR. | Foto: ČTK

Praha - Strana soukromníků ČR (SsČR) ve čtvrtek zahájila tříměsíční kampaň proti byrokracii a regulacím státu. Kampaň osobně i finančně podpoří senátor a majitel loterijní společnosti Synot Ivo Valenta, jehož firmy vedou proti Česku mezinárodní arbitráž o miliardu korun kvůli údajným zmařeným investicím.

Podle předsedy Petra Bajera připravila strana dvě stovky billboardů, masivní inzerci, řadu internetových aktivit a také "organizování nepokojů". Jako příklad uvedl Bajer demonstraci proti zavedení elektronické evidence tržeb, kterou plánuje svolat na 28. října do Prahy.

Všichni jsme soukromníci

SsČR staví svou prezentaci na konkrétních lidech, které chce navenek zastupovat. Pod heslem "Všichni jsme soukromníci" se na svých stránkách opírá o příběhy fotbalisty Libora Doška, zpěváka Bohuše Matuše nebo zubního lékaře, hospodské či soukromého zemědělce.

Mezi cíle kampaně patří podle Bajera snaha propojit odpůrce byrokracie, posílit voličskou základnu a také nalézt kandidáty na hejtmany. Na příští rok soukromníci plánují ještě další dvě obdobné kampaně, z nichž poslední bude zaměřena přímo na senátní a krajské volby, dodal Bajer.

Valenta kritizuje Babiše

Strana má dosud v Parlamentu jediného zástupce, senátora Ivo Valentu. Valenta uvedl, že své zapojení do kampaně nevnímá jako prestižní souboj s ministrem financí, šéfem ANO a majitelem Agrofertu Andrejem Babišem. Je to podle něj boj s přebujelými regulacemi. Návrhy, s nimiž přichází vláda a ministerstvo financí, vracejí zemi před listopad 1989, poznamenal Valenta.

 

Právě se děje

Další zprávy