SPOZ chtějí přemluvit Rusnoka, aby za ně kandidoval

ČTK Domácí ČTK, Domácí
15. 8. 2013 15:06
Premiér již dříve uvedl, že neplánuje politickou kariéru.
Jiří Rusnok.
Jiří Rusnok. | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ) chce přemluvit premiéra Jiřího Rusnoka, aby za ně kandidoval v případných předčasných volbách do Sněmovny.

ČTK a České televizi to před dnešním jednání politické rady SPOZ řekl hradní kancléř a bývalý předseda zemanovců Vratislav Mynář. Rusnok přitom už dříve své další angažmá v politice odmítl.

Strana chce oslovit několik ministrů Rusnokovy vlády, někteří možnost kandidovat za SPOZ už dříve odmítli. Odmítavě se tento týden vyjádřil i sám Rusnok. Mynář řekl, že se pokusí Rusnokův názor změnit. "Pro mě osobně je pan premiér Rusnok výjimečná osobnost a udělám vše pro to, abych s ním na toto téma ještě mohl hovořit," řekl Mynář.

Prmiér se již v pondělí vyjádřil, že o politickou kariéru zájem nemá. "Já jsem žádnou nabídku nedostal možná proto, že jsem už několikrát avizoval, že ani žádnou neočekávám. Svou budoucnost nespojuji s kariérou v politice, takže mě se to asi netýká, " uvedl Rusnok.

Za SPOZ by mohl kandidovat i sám Mynář. Dnes zopakoval, že bude záležet na tom, zda bude mít svolení od prezidenta Miloše Zemana. Na toto téma prý s prezidentem dosud nemluvil. "Počkáme na úterý, jestli se rozpustí Sněmovna. Pak teprve si chceme s panem prezidentem najít chvilku a probrat tohle žhavé téma,"uvedl hradní kancléř.

 

Právě se děje

Další zprávy