Solitér Huml naštval Babáka, ten vyzve Johna s Bártou

Domácí ČTK Domácí, ČTK
1. 4. 2011 14:10
Jedním z důvodů kandidatury je také e-mail Stanislava Humla
Michal Babák, poslanec VV
Michal Babák, poslanec VV | Foto: Poslanecká sněmovna

Praha - Poslanec Věcí veřejných Michal Babák potvrdil, že bude kandidovat na předsedu Věcí veřejných. Na souboj tak mimo jiné vyzve současného předsedu Radka Johna a faktického šéfa partaje Víta Bártu.

Jako jeden z důvodů kandidatury je i e-mail jeho kolegy Stanislava Humla, který označuje vrcholné činitele VV za všehoschopné lidi, mezi jejichž metody patří vydírání a nátlakové akce.

Podle Babáka jde o čin "frustrujícího solitéra".

Babák v rozhovoru s novináři nad Humlovým činem vyjádřil lítost. "Budu trošku sobecký, ale dělám 18 hodin denně a připravujeme nějaké reformy. Z druhé strany nějací trošku frustrující solitéři tyto snahy podkopávají," řekl Babák.

Bárta reagoval na dotazy novinářů podrážděně. "Omlouvám se, ale nechci se do toho znovu pouštět. Nechci to popáté komentovat," uvedl ministr dopravy.

Huml míří v dopise na Bártu a Johna

O Humlově dopisu poslancům VV informovala MF Dnes. Podle ní Huml nepíše adresně o kandidátovi na předsedu VV a ministru dopravy Bártovi, který je už nyní považován za neformálního šéfa strany, z kontextu dopisu je ale zřejmé, že míří právě na něj, ale i na předsedu VV Radka Johna, píše deník.

"Necháte-li se vydírat nebo koupit, jste do konce volebního období loutky," napsal Huml, který podle listu sepsal dopis jako reakci na nejnovější vývoj ve straně, v níž se prý schyluje k možnému rozkolu.

Podle policie Huml zmanipuloval posudek nehody

Huml se údajně také rozzlobil na některé kolegy, že ve sněmovně hlasovali proti jeho vydání k trestnímu stíhání a teď mu dávají aféru za vinu.

Policie Humla podezřívá ze zmanipulování posudku nehody. Huml tvrdí, že jeho "pseudokauza" byla s pravděpodobností 99 procent odstartována z pokynu vedení VV. Naznačil přitom, že kauzu chtělo využít vedení VV k tomu, aby ho tlačilo do kouta, aby držel ústa a krok, píše deník.

 

Právě se děje

Další zprávy