Sobotka chce kandidovat na prezidenta

Domácí Domácí
2. 12. 2011 16:01
Místopředseda Senátu Přemysl Sobotka mluví v Pressklubu Frekvence 1 o kandidatuře na prezidenta
Přemysl Sobotka
Přemysl Sobotka | Foto: Ludvík Hradilek

Pokud dojde na přímou volbu prezidenta, skončí jedna velká éra kupování poslaneckých a senátorských hlasů. V Pressklubu Frekvence 1 to řekl místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS).

„Stále tomu věřím. Ale musí se snažit všichni, nejen ODS," míní Sobotka. Naráží tím na postup ČSSD, která přímou volbu prezidenta oddaluje. „Mají v Senátu většinu a to jim vyhovuje. Leccos samozřejmě naznačí nejbližší kolo senátorských voleb, to ještě může mnoho změnit," říká místopředseda Senátu.

Pressklub Frekvence 1

Celý rozhovor s místopředsedou Senátu Přemyslem Sobotkou bude vysílán dnes od 18:30. Pořad s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým můžete poslouchat v rádiu vždy v pátek, v sobotu a v neděli vpodvečer nebo na webu www.frekvence1.cz/pressklub

Znění zákona o přímé volbě prezidenta je podle Přemysla Sobotky připraveno. Levice ale podle místopředsedy Senátu umí velmi dobře počítat, a tak nikam nespěchá. „I ODS neustále ustupuje a ustupuje. A já vídám změnu názorů u kolegů poslanců a senátorů, kteří to před volbami slibovali, že přímá volba je pro ně priorita!" dodává Sobotka. 

V Pressklubu Frekvence 1 Sobotka uvedl, že se chce stát nástupcem Václava Klause, a to i s vědomí, že při volbě parlamentem nemá v současné době velkou šanci na úspěch.

 

Právě se děje

Další zprávy