Šnajdra na ministerstvu nechtějí, podle Hegera odejde

ČTK ČTK
10. 11. 2012 18:25
Rebel Šnajdr se poté, co opustil sněmovnu, vrátil na své předchozí místo
Marek Šnajdr
Marek Šnajdr | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Bývalý poslanec ODS Marek Šnajdr se sice po odchodu ze Sněmovny automaticky vrátil na ministerstvo zdravotnictví, podle ministra Leoše Hegera (TOP 09) se s ním už ale jedná o rozvázání pracovního poměru.

Server iDnes.cz upozornil, že někdejšímu náměstkovi ministra zdravotnictví byl obnoven pracovní poměr, z něhož byl v roce 2010 uvolněn právě kvůli funkci poslance.

"On tam byl v jakémsi mimoevidenčním stavu," komentoval to Heger. Podle něho je tento stav podobný třeba mateřské dovolené. "Pokud já to vím od našich personalistů z druhé ruky, tak oni teď s panem bývalým náměstkem Šnajdrem jednají o tom, že by pracovní poměr rozvázal," dodal Heger.

Šnajdr, který odešel ze Sněmovny tento týden spolu s dalšími dvěma stranickými kolegy kvůli nesouhlasu s vládním úsporným balíčkem, chce nadále zůstat ve správní radě Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP), kde zastává funkci předsedy.

Odejít nemusí ani po složení mandátu, zákonodárci totiž tvoří jen část správní rady. Spolu s ním v radě zasedá i Petr Tluchoř (ODS), který také kvůli nesouhlasu s novou podobou daní složil poslanecký mandát.

Správní rada má 30 členů, deset jmenuje vláda a 20 volí Sněmovna. Ve vládní části od jara chybí tři členové. Heger by rád dostal do rady své lidi, aby v ní ministerstvo posílilo svůj vliv.

 

Právě se děje

Další zprávy