Šlouf zakládá v rámci zemanovců Platformu obrody

ČTK ČTK
21. 10. 2013 18:50
Všechny členy o tom Šlouf informoval dopisem.
Miroslav Šlouf
Miroslav Šlouf | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Lobbista Miroslav Šlouf, kterého vedení Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ) odstranilo z čela pražské kandidátní listiny, zakládá v rámci strany Platformu obrody. "Jejím cílem bude obroda politiky," řekl Šlouf. Kvůli založení platformy dnes rozeslal dopis všem členům SPOZ a "spřáteleným lidem".

Platforma by měla být založena na schůzi, která je do centra Prahy svolána na polovinu listopadu. Jejím hlavním účelem má být obroda politiky nejen ve SPOZ, ale v celém Česku. "To, co se tu odehrává, to už není demokracie," poznamenal Šlouf.

Na setkání jsou podle něj vítáni zemanovci z celé republiky. "Když bude mít pan prezident čas, může také přijít," řekl. Šlouf je uváděn jako strůjce úspěchu Miloše Zemana při kandidatuře na prezidenta. Od volby se údajně nesetkali a Šloufa v Zemanově okolí nahradili jiní lidé.

Šlouf svolává chůzi

Schůzi chce řídit sám Šlouf, hlavní projev má mít Vladimír Hönig, který měl kandidovat do voleb v Praze z druhého místa, ale vedení strany jej rovněž z listiny vyškrtlo. Na programu prý bude vyhodnocení výsledku voleb a požadavek na svolání mimořádného sněmu SPOZ, "kde bude mít SPOZ šanci napravit, co všechno udělala" řekl Šlouf.

Již minulý týden se část nespokojených zemanovců sešla v Kutné Hoře. Požadují výměnu stranického vedení a mimořádný stranický sněm. Mezi nimi je například senátor Vladimír Dryml, který byl kvůli kritice vedoucích členů ze strany vyloučen.

Vedení zemanovců před týdnem muselo čelit také útoku na stranický web. Neznámý hacker na něj umístil pornografické fotografie. Šlouf, který je majitelem domény, následně rozhodl o vypnutí webu. Strana po narušení bezpečnosti webu přesunula své internetové stránky na nové adresy www.spoz2013.cz a www.zemanovci2013.cz. Původní internetové stránky jsou ale zatím stále dostupné.

 

Právě se děje

Další zprávy