Šlégr vstoupil do ČSSD, Kopecký do ní prchl od Zemana

ČTK ČTK, Zpravodajská směna
27. 2. 2010 20:37
Exposlanec Kopecký loni z ČSSD vystoupil a dal se k zemanovcům
Foto: Ludvík Hradilek

Teplice - Hokejista Jiří Šlégr vstoupil do teplické ČSSD. Zpět do strany se také vrátil bývalý poslanec Robert Kopecký. Oznámil to vedoucí marketingu ČSSD Petr Dimun.

Šlégr dlouhodobě ČSSD otevřeně podporuje a nyní za stranu také kandiduje v květnových volbách do Poslanecké sněmovny. Vedle předsedy strany a zdejšího lídra Jiřího Paroubka a teplického předsedy ČSSD Petra Bendy byl hlavní tváří strany už v kampani před zrušenými volbami loni na podzim.

Kopecký vystoupil po dlouholetém členství ze strany koncem loňského roku a odešel do Strany práv občanů bývalého premiéra Miloše Zemana, který také kandiduje v Ústeckém kraji. Důvodem jeho odchodu z ČSSD byly hlavně vnitřní rozpory uvnitř litoměřické okresní organizace, pod kterou spadal.

"Bývalý poslanec Robert Kopecký se do ČSSD vrátil po negativních zkušenostech s poměry a způsoby, které panují ve straně Melčáka a Šloufa," uvedl Dimun s tím, že se zmíněnými poměry ve Strané práv občanů Kopecký seznámil členy teplické ČSSD. Kopecký členům potvrdil, že cílem Zemanovy stran je poškodit ČSSD a umožnit ODS vrátit se zpět k moci, dodal Dimun.

Vstup Kopeckého do strany ještě musí odsouhlasit okresní výbory ČSSD v Teplicích a Litoměřicích. Pro jeho opětovný vstup ale byli podle Bendy všichni přítomní členové teplické místní organizace.

 

Právě se děje

Další zprávy