Školství dá pět milionů na program pro talentované děti

Magdaléna Daňková Magdaléna Daňková
30. 7. 2014 14:51
Nadaní čeští studenti se od nového školního roku budou moci zúčastnit programu Centra pro talentovanou mládež při Johns Hopkins University.
Škola pro nadané děti v Českých Budějovicích.
Škola pro nadané děti v Českých Budějovicích. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Nadaní čeští studenti budou mít možnost zúčastnit se programu Centra pro talentovanou mládež (CTY). Ministerstvo školství na projekt, který se rozběhne ve školním roce 2014/2015, vyčlenilo pět milionů korun.

"Finanční prostředky dostanou školy, které budou spolupracovat s CTY Johns Hopkins, podle počtu přihlášených studentů a finanční náročnosti kurzů CTY Online," uvedlo ministerstvo ve svém prohlášení.

Ministr školství Marcel Chládek se rozhodl projekt podpořit na základě výsledků pilotního programu pro nadané středoškoláky ve spolupráci s Centrem pro talentovanou mládež při Johns Hopkins University a zastupující nadací American Fund for Czech and Slovak Leadership Studies (AFCSLS).

"Zároveň bych byl rád, aby Centrum pro talentovanou mládež v dohledné době vzniklo i v České republice,“ dodal ministr. Podle něj bude centrum přidanou hodnotou pro Českou republiku a její vzdělávací systém.

Úřad bude nyní hledat finanční podporu.

Centra pro talentovanou mládež jsou v Evropě zatím pouze dvě. Česká pobočka by se tak stala členem mezinárodní sítě s působností pro země střední Evropy.

 

Právě se děje

Další zprávy