Šéfkou Sobotkova kabinetu má být Běla Hejná

ČTK ČTK
2. 1. 2014 6:20
Vystudovaná psycholožka pracovala v minulosti i jako náměstkyně ministra práce.
Foto: Ondřej Toms

Praha - Šéfkou premiérova kabinetu ve vznikající vládě by se měla stát Běla Hejná, která v současnosti vede sekretariát předsedy ČSSD a pravděpodobného příštího premiéra Bohuslava Sobotky.

Napsaly to dnes Lidové noviny (LN) s odvoláním na tři na sobě nezávislé zdroje z vedení sociálních demokratů. Sobotka ani Hejná podle deníku tuto informaci nepopřeli.

Hejná je vystudovaná psycholožka a v letech 1997 až 2002 pracovala jako náměstkyně ministra práce a sociálních věcí, tedy převážně za ministrování Vladimíra Špidly. Byla také poradkyní ministra průmyslu a obchodu Milana Urbana, píšou LN.

Hejná se orientuje na lidskoprávní problematiku, byla členkou Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Působí v projektu Konto bariéry z dílny Nadace Charty 77. V roce 2004 Hejná kandidovala v Kutné Hoře do Senátu jako nestraník za ČSSD.

Sobotka se ještě do konce týdne setká s prezidentem Milošem Zemanem k diskusi o personálním složení nové vlády. V pondělí 6. ledna pak Sobotka podepíše koaliční smlouvu s předsedy hnutí ANO a lidovců, Andrejem Babišem a Pavlem Bělobrádkem.

 

Právě se děje

Další zprávy