Úřad odtajnil platy. Odměna Nagyové byla až 1,2 milionu

Radek Nohl Radek Nohl
2. 8. 2013 15:39
Úřad vlády zveřejnil výši platů a odměn vedoucích pracovníků z Nečasovy doby.
Jana Nagyová a Petr Nečas.
Jana Nagyová a Petr Nečas. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Úřad vlády zveřejnil výši platů a odměn vedoucích pracovníků.

Z tabulky, která je dostupná na stránkách vlády premiéra Jiřího Rusnoka, vyplývá, že bývalý šéf úřadu Lubomír Poul si v letech 2011 a 2012 přišel měsíčně na 97 460 korun.

Předloni si k tomu připsal odměnu ve výši 1,1 milionu korun. Loni to bylo ještě více. K pravidelnému platu inkasoval prémie v celkové výši 1,6 milionu korun.

Blízká spolupracovnice expremiéra Petra Nečase Jana Nagyová pobírala mezi roky 2010 až 2012 přes 900 tisíc korun ročně. Na odměnách si za toto období přišla celkově na 2,4 milionu korun.

Kvůli výplatní pásce před soud

Úřad vlády zveřejnil výši platů a odměn jen s jménem pozice, bez jmen jednotlivých pracovníků. To, že se jedná právě o Poula či Nagyovou, lze však z tabulky odvodit.

To, že se skutečně plat Nagyové na webu vlády objevuje, potvrdil deníku Aktuálně.cz mluvčí vlády Jan Hrubeš. S ohledem na zákon, ale nekonkretizoval, pod jakou pozicí je označena.

Úřad v době, kdy byl premiérem Petr Nečas, odmítl platy zveřejnit. Kvůli tomu, že se dostala na veřejnost výplatnice jeho blízké spolupracovnice Jany Nagyové stanul před soudem bývalý generál a šéf zahraniční rozvědky Karel Randák.

Z výplatních pásek, které zveřejnil deník Insider, vyplývá, že například za leden 2011 Nagyová inkasovala k základnímu platu 33 590 korun mimořádnou odměnu sto tisíc korun, za březen pak dokonce 190 tisíc korun.

Nečas následně zveřejnění výplatnic označil za politický útok a Nagyovou hájil tím, že "dře jako kůň".

Plat Jany Nagyové a spol.? Staňte se fanouškem mé stránky na Facebooku a své názory na tuto kauzu pište zde.

 

Právě se děje

Další zprávy