S Hegerem a Kubicem končí i jejich první náměstci

Radek Nohl Radek Nohl
9. 7. 2013 17:08
Ženíšek, který je místopředsedou TOP 09, má na starosti ekonomiku v resortu zdravotnictví
Jaroslav Hruška.
Jaroslav Hruška. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - V několika resortech končí před nástupem nové vlády náměstci ministrů.

Ministerstvo zdravotnictví po ministru v demisi Leoši Hegerovi opouští jeho první náměstek Marek Ženíšek. Na vnitru svou rezignaci v úterý oznámil Jaroslav Hruška.

Místopředseda TOP 09 Ženíšek se k tomu kroku rozhodl již předtím, než bude ve středu jmenován novým ministrem zdravotnictví Martin Holcát.

Ženíšek deníku Aktuálně.cz potvrdil, že v úřadu končí. "Neumím si představit, že bych coby místopředseda TOP 09 pokračoval na ministerstvu jako první náměstek," řekl Ženíšek.

Podle jeho slov budou další náměstci v práci na úřadu pokračovat. Petr Nosek má nyní na starosti zdravotní pojištění, legislativu Martin Plíšek a zdravotní péči Ferdinand Polák. Ženíškovým hlavním úkolem bylo řízení úřadu a ekonomika.

S novým ministrem je dohodnutý

Hruška v prohlášení zaslaném médiím potvrdil, že požádal ministra Jana Kubiceho, aby ho z funkce okamžitě odvolal. K dnešnímu dni končí i náměstek ministra vnitra Pavel Kolář.

Marek Ženíšek.
Marek Ženíšek. | Foto: Ministerstvo zdravotnictví

Marek Ženíšek skončí na ministerstvu ke konci července. "S designovaným panem ministrem jsem již předběžně dohodnutý, že k 1. 8. rezignuji. Do té doby budu čerpat řádnou dovolenou," dodal Ženíšek.

Ženíšek je místopředsedou TOP 09 a na ministerstvo zdravotnictví nastoupil na začátku roku 2012. Předtím působil na ministerstvu spravedlnosti, kde pracoval od roku 2007.

Nový ministr zdravotnictví Martin Holcát bude prezidentem Milošem Zemanem jmenován ve středu. Poté se uskuteční i první jednání kabinetu premiéra Jiřího Rusnoka.

 

Právě se děje

Další zprávy