Reflex: Šéfka Nečasova úřadu opsala části diplomky

Domácí Domácí
23. 2. 2012 13:35
Bakalářskou práci postavila na křivém obvinění, magisterskou psal zčásti Google

Praha - Šéfka kabinetu Petra Nečase Jana Nagyová založila svou bakalářskou práci na křivém obvinění. Tu magisterskou pro změnu částečně psal Google, píše týdeník Reflex.

Nagyová v obou diplomových textech navíc údajně hojně využívala metod tzv. rychlopsaní a kopírování  "ctrl c/ ctrl v", ať už z online diskuzí nebo oficiálních stránek ministerstva.

Citace údajně zabírají i několik stran v kuse, ne u všech je navíc správně uvedený zdroj.

Predátoři versus moralista

Co do kvality jsou oba texty podle listu diametrálně odlišné. Bakalářskou práci na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze Nagyová psala na téma tzv. kuřimské kauzy.

Zaobírala se etikou médií, přesněji řečeno etickými hranicemi, které při referování o týrání dvou chlapců novináři porušili. Nejhorším prohřeškem bylo podle ní zřejmě zveřejnění snímků jednoho z trýzněných dětí.

Práce sice splňuje formální požadavky, ale podle týdeníku pracuje s mylnou domněnkou, že fotografii jako první do oběhu pustila tehdejší redaktorka MF Dnes Ivana Svobodová, kterou text vykresluje jako senzacechtivou profesionální novinářku. Novináře Nagyová označuje za predátory, zatímco sebe staví do pozice moralisty.

Podle Svobodové ale premiérova pravá ruka zamotala několik věcí dohromady. Zatímco redakci Reflexu se Nagyová odmítla k tématu vyjádřit, Svobodové se prý omluvila.

Magisterskou práci, za jejíhož autora týdeník částečně označuje Google, tvoří přehnaně dlouhé citace, například ze stránek ministerstva práce a sociálních věcí. Jejich obsáhlosti se divili i přivolaní odborníci z akademického prostředí.

Diplomový text poměrně hodně využívá podklady tehdejšího ministra práce a sociálních věcí a rovněž tehdejšího nadřízeného Nagyové Petra Nečase.

 

Právě se děje

Další zprávy