Ředitelka TV Barrandov má další funkci, radí ministru vnitra

Radek Nohl Radek Nohl
22. 3. 2014 7:26
Bývalá šéfka České pošty o nový post přijít nechce, a tak bude dál dělat i poradkyni Milana Chovance.
Nová ředitelka TV Barrandov Marcela Hrdá.
Nová ředitelka TV Barrandov Marcela Hrdá. | Foto: Ministerstvo vnitra

Praha - Bývalá šéfka České pošty Marcela Hrdá získala kromě křesla ředitelky TV Barrandov další významný post.

Deník Aktuálně.cz během pátrání po poradcích nových ministrů zjistil, že se stala spolupracovnicí ministra vnitra Milana Chovance.

Tomu radí zhruba od poloviny února. A ani když nyní bude šéfovat čtvrté největší tuzemské televizi, nechce o vlivnou funkci přijít.

To, že Hrdá pro ministra Chovance nyní pracuje, potvrdil mluvčí vnitra Pavel Novák. "Vzhledem k jejím profesním zkušenostem poskytuje poradenství v oblasti eGovernmentu a rozvoje poštovních služeb," řekl Aktuálně.cz Novák.

Výše odměny? Tajné

Na dotaz Aktuálně.cz, zda chce být placenou poradkyní ministra i poté, co se stala ředitelkou TV Barrandov, Hrdá jen odpověděla: "Ano".

Jakou odměnu inkasuje, ale nechce vnitro ani Hrdá sdělit. "Odměna je symbolická," uvedla Hrdá.

Ministr vnitra Milan Chovanec.
Ministr vnitra Milan Chovanec. | Foto: Vojtěch Marek

Zástupci ministerstva vnitra poté pouze podotkli, že měsíční odměny zhruba dvaceti spolupracovníků a poradců se pohybují mezi 10 až 50 tisíci korunami. 

Hrdá v minulosti působila v telekomunikačních společnostech a vrcholovém vedení ČSA, poté odešla na Letiště Praha, kde v pozici vrchní ředitelky řídila neletecký provoz a transformaci.

Později stála také v čele České pošty jako její generální ředitelka. Od léta 2012 je výkonnou ředitelkou skupiny firem Médea Group a Empresa Media Group a současně místopředsedkyní představenstva společnosti Barrandov Televizní Studio.

 

Právě se děje

Další zprávy