Řecký velvyslanec se po Vánocích vrátí do Prahy. Roztržka je urovnaná, tvrdí Zaorálek

Lukáš Prchal Lukáš Prchal
Aktualizováno 23. 12. 2015 15:06
Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) tvrdí, že po telefonátu se svým řeckým protějškem urovnal diplomatickou roztržku mezi Českou republikou a Řeckem. Ministr na sociálních sítích také napsal, že řecký velvyslanec se vrátí do Prahy po Vánocích. "Telefonát s mým řeckým protějškem proběhl v přátelské atmosféře. Pozval jsem jej do Prahy," napsal Zaorálek.
Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek
Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) tvrdí, že při telefonním rozhovoru se svým řeckým protějškem urovnal diplomatickou roztržku mezi Českou republikou a Řeckem.

Roztržka vypukla kvůli výrokům prezidenta Zemana, po nichž Řekové stáhli z Česka svého velvyslance.

Ministr Zaorálek na sociálních sítích také napsal, že řecký velvyslanec se vrátí do Prahy po Vánocích. "Telefonát s mým řeckým protějškem proběhl v přátelské atmosféře. Pozval jsem jej do Prahy," napsal ministr.

Lubomír Zaorálek se při telefonním rozhovoru s řeckým ministrem zahraničí dohodli také na tom, že zintenzivní vzájemný kontakt.

„Stojí před námi důležitější společné úkoly v rámci Evropské unie: Boj proti ISIL a migrační krize,“ zakončil ministr Zaorálek.

Řecko odvolalo svého velvyslance z Prahy v úterý na konzultaci kvůli výrokům českého prezidenta Miloše Zemana, který v rozhovoru pro slovenskou agenturu TASR prohlásil, že Česko může vstoupit do eurozóny, až se vyřeší účast Řecka.

 

Právě se děje

Další zprávy