Proti ČSSD vystoupil další věřitel

12. 3. 2007 11:50
Praha - Proti sociální demokracii dnes oficiálně vystoupil její další věřitel. ČSSD stále tvrdí, že žádné nesplacené závazky nemá.

Královehradecký podnikatel Jaroslav Krtička dnes v zastoupení svého advokáta vystoupil na tiskové konferenci advokáta Zdeňka Altnera. Oznámil, že ČSSD mu od roku 2004 odmítá zaplatit jeho pohledávku ve výši 8,9 milionu korun.

Podnikatel se proto rozhodl, že kvůli dosavadnímu nezájmu ČSSD o vyrovnání se svých práv bude domáhat u soudu. Přidává se tak k Altnerovu návrhu na konkurz sociálních demokratů.

"A kdo je v té jeho ochrance? To je ten Tomáš, co byl u mne?" zajímal se Jiří Paroubek.
"A kdo je v té jeho ochrance? To je ten Tomáš, co byl u mne?" zajímal se Jiří Paroubek. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz
Paroubek: Zažalujeme advokáta Altnera

Sám Altner dalšího věřitele potřeboval k tomu, aby o konkurs na ČSSD mohl vůbec usilovat.

Krtička měl investovat do opravy kulturního domu v Hradci Králové, který je v majetku ČSSD. Ta za odvedenou práci nezaplatila, i když to slíbila, tvrdí podnikatelův advokát.

Smlouvu s Krtičkou podepsal podle Čapka vedoucí ekonomické sekce ČSSD Zdeněk Uhlíř. Ten na otázku Aktuálně.cz odmítl odpovědět a k věci se nevyjádřil. "Vím, o co vám jde, ale vyjadřovat se nebudu," reagoval.

ČSSD Krtičkovi pronajala prostory v kulturním domě k výuce tance. Protože je budova zchátralá, dohodl se s ČSSD, že ji bude postupně rekonstruovat na vlastní náklady, které mu později ČSSD refunduje.

Zhruba dva roky prý mu ale odmítá zaplatit, řekl novinářům Čapek, kterému se Krtička ozval ve čtvrtek na základě mediálních informací o Altnerově případu.

Advokát také uvedl, že téměř 9 milionů korun je pouze dosavadní a minimální částka, kterou bude podnikatel Krtička po ČSSD u soudu požadovat. "Částka bude ještě narůstat," upozornil podnikatelův zástupce Čapek, který má k dispozici jen část materiálu a s případem se stále seznamuje.

Podle sociálních demokratů je naopak Krtička jejich dlužníkem.

"Pan Krtička je naším nájemcem v kulturním domě Střelnice v Hradci Králové. ČSSD s panem Krtičkou vede soudní spor o úhradu nájemného, které pan Krtička ČSSD dluží od roku 2004. Částka přesahuje milion korun," uvedl Havlíček.

Krtička se přídává ke Zdeňku Altnerovi, který se po ČSSD domáhá honoráře za to, že straně před sedmi roky pomohl vysoudit její sídlo, Lidový dům.

 

Právě se děje

Další zprávy