Prohlášení poslance Krause k odchodu

Redakce DOM, čtk
16. 1. 2006 19:32
Praha - Prohlášení poslance Michala Krause ke složení poslaneckého mandátu a odchodu z volební kandidátky:

Po zralé úvaze jsem se rozhodl po štvavé kampani, která se proti mně vede, odstoupit nejen ze všech poslaneckých funkcí, ale Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky opustit úplně a vzdát se i místa na kandidátce ČSSD v Libereckém kraji.

Je to moje osobní rozhodnutí, které činím přes jasnou podporu řady lidí, a to nejen z řad členů a příznivců sociální demokracie.

Nehodlám být prostředkem používaným proti vlastní politické straně, kterou nechci poškodit zvláště teď, v předvolebním období.

Nebudu prostřednictvím médií vést polemiku s člověkem, který je pravomocně odsouzen a zcela evidentně podvedl nejen mě, ale desítky dalších lidí. Mohu pouze uvést, že mám zcela čisté svědomí, ale už ne prostor k vyvážené diskusi. Přesvědčil jsem se, že prakticky každý můj výrok byl a bude překroucen a zneužit.

Lživému nařčení se nedá bránit. Jen se ptám, kam se poděla novinářská etika a zda si někdy dá někdo z novinářů práci zjistit pravdu. Děsí mě, že kdokoli z obviněných či odsouzených může beztrestně a lživě nařknout kohokoli z čehokoli a média mu uvěří.

Z této metody se, bohužel, stává běžná praxe. Kladu si otázku, kdo bude po mně další v řadě?

Znovu opakuji, že jsem nikoho nepoškodil, ničeho nekalého se nedopustil (neporušil jsem zákon, ani se nedopustil korupčního jednání) a že učiním veškeré kroky k očištění svého jména. Nebudu to dělat za účasti médií a prosím, abyste tento můj postoj respektovali.

 

Právě se děje

Další zprávy