Program sněmovny stojí, ODS rozehrála spor o gripeny

Jan Němec (redaktor) Jan Němec (redaktor)
3. 2. 2010 10:27
Kauzu gripenů bude mít sněmovna na dnešním programu

Praha - Občanská demokratická strana chce otevřít kauzu nákupu stíhaček Gripen.

Podařilo se jí dostat projednávání kauzy na dnešní jednání sněmovny a už oznámila, že bude požadovat, aby už uzavřenou kauzu otevřeli také vyšetřovatelé.

ODS reaguje na to, že britské úřady vznesly v kauze gripenů obvinění proti konkrétní osobě a toto obvinění se týká i podezření, že se při nákupu stíhaček uplácelo i v České republice. 

Levice to odmítá

ČSSD, za jejíž vlády se v roce 2002 o nákupu stíhaček rozhodlo, plány odmítá.

"Případ byl již dostatečně vyšetřen a na nic se nepříšlo," uvedl bezpečnostní expert socialisů Jeroným Tejc, který připomněl, že k žádnému výsledku nevedla ani práce vyšetřovatelů v domě, kdy ministerstvo nvnitra vedl Ivan Langer z ODS.

"Pokud někdo říká, že tady prokazatelně byla korupce a za tři čtyři roky u moci nebyl schopen nic vyšetřit, nejedná se o nic jiného než neschopnost, nebo snaha zamést to pod koberec," zaútočil na ODS.

Dakrát a dost

Ve sněmovně jinak pokračuje situace z minulých dní, kdy se ODS pokouší blokovat levici projednvání změn v sociálních výdajích, které by zvýšily nároky na rozpočet.

Levici se s pomocí několika lidovců podařilo omezit vystoupení poslanců ve sněmovně. Prosadila, že vystoupení budou mít desetiminutový časový limit a každý poslanec bude moci vystoupit maximálně dvakrát.

 

 

Právě se děje

Další zprávy