Prezident Zeman letěl na sjezd ČSSD vrtulníkem

Jan Němec (redaktor) Lucie Stuchlíková Jan Němec (redaktor), Lucie Stuchlíková
15. 3. 2013 12:33
Do vrtulníku přizval i předsedu odborových svazů Jaroslava Zavadila
Miloš Zeman.
Miloš Zeman. | Foto: CPA Eduard Erben

Praha - Prezident Miloš Zeman zvolil pro cestu na ostravský sjezd ČSSD vrtulník.

Deníku Aktuálně.cz to nejprve řekly dva zdroje přímo na sjezdu. Následně informaci potvrdila také prezidentova mluvčí Hana Burianová.

"Tento způsob dopravy jsme zvolili z časových důvodů, je to nejrychlejší," uvedla mluvčí. Cenu dopravy nechtěla komentovat.

Spolu s prezidentem přiletěl na sjezd (tedy s mírným zpožděním) i předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil, kterému nový prezident tento způsob přepravy nabídl.

V jednu odpoledne by pak měl Miloš Zeman pronést na sjezdu očekávaný projev, o jehož obsahu se spekuluje už od doby, kdy se rýsovala reálná šance, že by mohl být prezidentem ČR.

Projev pronese nový prezident ještě před volbami stranického vedení, ale přes některé spekulace, že by mohl alespoň naznačit své preference, se víceméně očekává obecnější projev, nikoliv přímo vyslovení prezidentových preferencí pro toho či onoho delegáta.

Okamžitě po projevu prezident vrtulníkem odletí zpět. "Zdržíme se jen chvíli, poté pokračuje další program pana prezidenta, který nebudeme komentovat," dodala Burianová.

 

Právě se děje

Další zprávy