Prezident mění mluvčího. Je to Topolánkův člověk

Kateřina Eliášová
12. 5. 2008 18:05
Novým mluvčím se stane Radim Ochvat
Dosavadního mluvčího Petra Hájka střídá Radim Ochvat
Dosavadního mluvčího Petra Hájka střídá Radim Ochvat | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Prezident Václav Klaus mění mluvčího. Po pěti letech, co tento post zastával Petr Hájek, ho střídá bývalý tajemník premiéra Mirka Topolánka Radim Ochvat.

Hradní výměna nastane 1. června. Hájek odchází dělat zástupce kancléře Jiřího Weigla.

"Radima Ochvata jsem panu prezidentovi navrhnul já. Těch odborně zdatných lidí, kteří přicházeli v úvahu, je úzký počet. Při detailnějším pohledu na možnosti, které jsou, jsem se rozhodl, že navrhnu jeho," řekl Aktuálně.cz Hájek.

Další jména, o kterých přemýšlel, ale neuvedl.

"Stejně, jako se těším na práci u pana prezidenta, tak mě mrzí, že končím u premiéra Mirka Topolánka," komentoval přestup jedenatřicetiletý Ochvat. "Je to pro mě velká výzva," dodal.

Ochvat u premiéra zastával funkci konzultanta a vedoucího programové kanceláře. Dříve býval jeho tajemníkem. S premiérem měl přátelské vztahy, dokonce si s ním i tyká.

"Pan prezident je s výběrem spokojen, věří názoru svých poradců," uvedl Hájek.

Hájek se podle svých slov na nový post těší. Na otázku, co přesně bude v nové funkci dělat, Hájek odpověděl: "Jako zástupce ředitele Kanceláře prezidenta republiky pro oblast komunikačních a kulturních strategií budu mít větší příležitost ke strategičtějšímu pohledu na komunikaci, než byla ta denní, kterou jsem musel doposud řešit."

 

Právě se děje

Další zprávy