Premiér Topolánek přiznal krizi v rodině

Dom
25. 8. 2006 12:00
Praha - Designovaný premiér Mirek Topolánek v jednom z prvních rozhovorů po svém jmenování přiznal, že nyní řeší i manželskou krizi.
ČSSD nominovala na post předsedy sněmovny Luboše Zaorálka s podmínkou, že jej trojkoalice podpoří. Strany trojkoalice to ale odmítly.
ČSSD nominovala na post předsedy sněmovny Luboše Zaorálka s podmínkou, že jej trojkoalice podpoří. Strany trojkoalice to ale odmítly. | Foto: čtk

Šéf ODS během nedávného rozhovoru pro rádio Frekvence 1 připustil, že vztahy v jeho rodině nejsou nyní idylické.

Učinil to ve chvíli, kdy hovořil o tom, že jeho žena ohlásila kandidaturu do Senátu nikoliv za ODS, ale za seskupení Politika 21. Tím poprvé veřejně přiznal, že jeho vztah s Pavlou Topolánkovou nyní prochází těžkým obdobím. "Určité problémy nastaly," uvedl a o pár minut později v rozhovoru řekl o svém manželství, že "skřípe".

Především bulvární média v uplynulých dnech řešila otázku, zda se jejich manželství rozpadá. Topolánková ovšem uvedla, že nikdo z nich žádost o rozvod nepodal.

Dnes Pavla Topolánková novinářům řekla, že za předpokladu, že se předsedovi ODS Topolánkovi podaří sestavit vládu, je připravena dostát závazkům manželky předsedy vlády.

Respektujte soukromí

Premiér při rozhovoru pro rádio požádal, aby bylo respektováno jeho soukromí.

Manželka Mirka Topolánka Pavla
Manželka Mirka Topolánka Pavla | Foto: Ludvík Hradilek

"Poslední léta dělala jen pro mě a teď, když tak trošičku skřípe naše manželství, cítila potřebu se sama prosadit, osamostatnit," řekl Topolánek v pasáži rozhovoru pro Frekvenci 1, kdy mluvil o své ženě Pavle a její kandidatuře do Senátu. Topolánek připustil, že ho krok Pavly Topolánkové šokoval. "Ale respektuji to," podotkl.

Když před časem v redakci deníku Aktuálně.cz odpovídal na otázky čtenářů v on-line rozhovoru, Topolánek odmítal jakékoliv náznaky, že má rodinné problémy. A to když byl dotazován, co se mu líbí na poslankyni ODS Lucii Talmanové. Tehdy řekl: "Vy se můžete na cokoli zeptat, já taky můžu na cokoli neodpovědět."

Mirek Topolánek bude v říjnových senátních volbách podporovat kandidáta ODS, nikoliv svou ženu. "Doufám, že lidé stále více věří programu strany než tváři, a doufám, že vyhraje Milan Balabán (kandidát ODS - pozn. red.)."

V době, kdy se Topolánek ucházel o post šéfa ODS, jeho žena na kongresu strany svým vystoupením výrazně ovlivnila delegáty v Topolánkův prospěch. "Je to muž, kterého se drží štěstí," prohlásila tehdy.   

 

Právě se děje

Další zprávy