Přeběhlíka Wolfa vykradli, zmizel počítač s daty

job
24. 7. 2008 22:53
Další kancelář poslance si vyhlédli zloději

Ostrava - Další politik byl okraden. A je jím právě poslanec, který naposled opustil klub opoziční ČSSD, Petr Wolf. Zatím neznámí zloději se večer vloupali do jeho poslanecké kanceláře v Ostravě.

O události jako první informovala televize Z1. "Kriminalisté jsou nyní na místě, provádí prvotní úkony. Musí ohledat místo, abychom pak mohli určit, zda se něco ztratilo," řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková, kterou cituje server Novinky.

Čtěte také: Přeběhlý poslanec Wolf zřejmě zneužil více peněz

Podle Wolfovy manželky Hany zloději z kanceláře odcizili notebook. Poslanec je nyní v zahraničí a nezvedá mobilní telefon.

Mluvčí Holčáková uvedla, že policii krádež nahlásil kolem sedmé večer Jiří Kuna, který Wolfovi pronajímá kancelář. Uvedl, že slyšel o patro níže bouchnutí, a když tam sešel, uviděl dva muže u dveří poslancovy kanceláře. Zdálo se mu to podezřelé, a proto zavolal manželku Wolfa. Ta řekla, ať okamžitě volá policii. Muži mezitím utekli.

Wolfova manželka je přesvědčena o tom, že případ jednoznačně souvisí s politikou. "Začínám mít opravdu strach," uvedla.

Wolf opustil ČSSD a její poslanecký klub kvůli údajné špatné atmosféře, která v nich panuje. Předsedu Jiřího Paroubka obvinil, že ho při letošní volbě prezidenta republiky vydíral. Paroubek mu měl hrozit tím, že pokud nepodpoří Jana Švejnara, zveřejní informace o údajných nesrovnalostech při čerpání dotace ve firmě, kde poslanec působil.

Paroubek na něj podal trestní oznámení.

Čtěte také: Máme přiznání přeběhlíků. Bez darů či vysokých příjmů

Wolf nyní navíc čelí i spekulacím, podle nichž dluží peníze několika stavebním firmám. S informací přišla v sobotu televize Nova. Poslanec ale říká, že to není pravda.

Wolf je už několikátým politikem, který byl okraden. Počítač se ztratil před čtyřmi lety tehdejšímu poslanci a ministru kultury Pavlu Dostálovi (ČSSD). Vykraden byl i někdejší předseda KSČM Miroslav Grebeníček. O počítač přišel i poslanec Petr Krill (ODS) v Šumperku. V listopadu 2001 vykradli zloději dvě poslanecké kanceláře ČSSD v Brně - jedna z nich patřila bývalému ministru vnitra Václavu Grulichovi. Pachatelé opět odnesli počítače, telefony a dokumenty.

Obětí zlodějů se v červenci 2003 stal i nynější šéf senátu Přemysl Sobotka (ODS). Lupiči mu z liberecké kanceláře také odnesli počítač.

 

Právě se děje

Další zprávy