Přátelé Zemana otevřeli kancelář. Expremiér byl u toho

Markéta Chaloupská, mch
24. 9. 2008 17:36
Jejich cílem je dostat Zemana na Hrad
Miroslav Šlouf a Miloš Zeman společně krájí narozeninový dort.
Miroslav Šlouf a Miloš Zeman společně krájí narozeninový dort. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Občanské sdružení Přátelé Miloše Zemana dnes v centru Prahy slavnostně otevřelo svou kancelář. Na akci nechyběl sám Miloš Zeman, jeho přítel Miroslav Šlouf nebo bývalý poslanec ČSSD František Ringo Čech.

"My chceme hlavně přispět ke kultivaci politického života u nás," řekl exministr průmyslu a obchodu sociálně demokratické vlády Miroslav Grégr.

Lobbista Šlouf se ale netají tím, že jejich hlavním cílem je dostat Zemana zpátky do politiky, nejlépe na Hrad.

Sám Zeman se k tomu, jestli bude v roce 2013 kandidovat na prezidenta, nechtěl vyjadřovat.

Čtěte více: Grégr a Šlouf založili sdružení Zeman for prezident

"Kdyby zde byl jenom tento cíl, tak by to sdružení velmi rychle zaniklo. Nemůžete pět let opakovat tuto mantru. Chce-li toto sdružení pomoci mě, tak by mělo nejprve pomoci úspěšným a prověřeným politikům, kteří by za normální situace postupovali dál," řekl Zeman.

Zeman se vyjádřil i k současné politické situaci. Politika podle něj už není první ani druhou ligou, ale míří k okresnímu přeboru.

Máme i tajné příznivce

Sdružení podle Grégra počítá s tisícovkou členů. "Máme 600 přihlášek a dalších 400 lidí nám vyjádřilo sympatie," sdělil.

Zároveň prozradil, že se o sdružení zajímalo asi 10 poslanců a senátorů ČSSD. Jejich jména ale říci nechtěl. "Bojím se, aby nebyli nějakým způsobem perzekuováni," myslí si.

Čtěte také: Šlouf slavil ve velkém stylu: Podívejte se, kdo přišel

Zeman k tomu dodal, že se obávají o svoji existenci, jelikož současné vedení sociální demokracie je fungování zemanovců "jemně řečeno nenakloněno".

 

Právě se děje

Další zprávy