Prahu podle sázkařů povede Tůma, Kalousek je outsider

Domácí Domácí
27. 8. 2010 12:10
Komunální volby se v České republice konají 15. a 16. října
Magistrát hlavního města Prahy.
Magistrát hlavního města Prahy. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Favoritem pražských komunálních voleb jsou exguvernér České národní banky Zdeněk Tůma (TOP 09) a pražská zastupitelka Markéta Reedová (Věci veřejné).

Alespoň pokud by volič vyšel z kurzů, které na úspěch jednotlivých politiků vypsali bookmakeři.

Naopak outsidery jsou podle sázkové kanceláře Tipsport komunistka Marta Semelová nebo zpěvák a kandidát občanských demokratů Jan Kalousek.

Voliči si nové vedení radnic a obecních úřadů zvolí 15. a 16. října, ve stejném datu proběhnou i volby do Senátu. V Praze jména kandidátů na primátora už oznámily všechny strany vyjma ODS. Ta zatím představila sedm lídrů, z nichž strana 28. září vybere jediného kandidáta na primátora.

V první pětce pomyslných vítězů komunálních voleb v Praze jsou ještě Rudolf Blažek z ODS, sociální demokrat Jiří Dientsbier a lídryně hnutí Suverenita Jana Bobošíková.

"Outsiderem kursové nabídky je hudebník Jan Kalousek, někdejší hokejový brankář Petr Bříza pak hraje za ODS s kurzem 60:1. Vsadíte-li si u Tipsportu stokorunu na to, že primátorkou české metropole bude Petra Kolínská ze Strany zelených a váš tip bude správný, bude vám vyplaceno 8 000 korun," uvedl Tipsport.

 

Právě se děje

Další zprávy