Potvrzeno: Od úterý budeme mít novou vládu. Vládu mužů

ČTK ČTK
7. 7. 2010 9:35
Hned o den později se mají noví ministři ujmout svých funkcí
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Prezident Václav Klaus vládu premiéra Petra Nečase jmenuje příští týden, v úterý 13. července.

Termín dnes oficiálně oznámila prezidentova kancelář.

Potvrdila tak informace, které se v médiích objevily už v pondělí. 

Prezident pak v úterý novinářům potvrdil, že jmenování skutečně proběhne na začátku příštího týdne. Datum 13. července nepotvrdil ani nevyvrátil.

"Je to možné, ale není jisté," řekl Klaus novinářům, když přicházel na slavnostní mši věnovanou památce mistra Jana Husa v pražské Betlémské kapli.

Klaus jmenoval Nečase premiérem minulé pondělí. Krátce poté prezident uvedl, že kabinet bude jmenován "v relativně brzké době". Nečas navíc chce, aby vláda začala pracovat v polovině července, aby stihla promluvit do práce na rozpočtu pro příští rok.

Návrh na jmenování vlády, jejíž složení dohodla koalice ODS, TOP 09 a Věcí veřejných v polovině minulého týdne, předseda ODS Nečas donese prezidentovi až po podpisu koaliční smlouvy.

Ze sedmi tematických okruhů jí zbývá dokončit pouze kapitolu zdravotnictví, kterou chce uzavřít po prodlouženém víkendu.

Prezidentská kancelář termín jmenování vlády oficiálně zatím nepotvrdila, ale i v ní se podle dostupných informací Reflexu s datem 13. července pracuje.

Klaus má na tento den v oficiálním programu zatím uvedeno jen večerní zahájení dalšího koncertu z cyklu Jazz na Hradě. Do 11. července je na ekonomické konferenci v Itálii.

 

Právě se děje

Další zprávy