Posviťte si na Pecinu, žádá Langer premiéra Fischera

Domácí Domácí
12. 8. 2009 13:54
Nový ministr je nekompetentní a překračuje svůj mandát, tvrdí místopředseda ODS
Ivan Langer
Ivan Langer | Foto: Reuters

Praha - Místopředseda ODS a exministr vnitra Ivan Langer ostře zkritizoval svého nástupce v čele resortu Martina Peciny.

Tvrdí, že Pecina se svým 1. náměstkem Jiřím Komorousem podnikají kroky, které překračují mandát úřednické vlády. A vyzval premiéra Jana Fischera, aby zasáhl.

"Věřím, že nezůstane nečinný a důrazně se zasadí o to, aby člen jeho úřednické vlády respektoval její mandát a platné zákony. Anebo aby tuto vládu opustil," řekl novinářům.

Pecina s Komorousem podle něj nekompetentně zasahují do rozpočtu i struktury ministerstva. Po nástupu bývalého šéfa antimonopolního úřadu do čela resortu prý muselo odejít sedm důležitých lidí. "Je veřejným tajemstvím, že cílem ministra Peciny je odstranění dalších dvou náměstků," tvrdí Langer.

Negativní dopad navíc bude mít snížení počtu policistů o dva tisíce, čímž se zároveň sníží i rozpočet policie. "Rozhodnutí přímo ohrožuje činnost policie," uvedl.

Navíc se opět opřel do Komorouse, jehož jmenování považuje za porušení lustračního zákona.

Pecina označil pro ČTK Langrova slova za nepravdivá. "Panu premiérovi Fischerovi k tomu připravím zprávu, jak to skutečně je," slíbil. Výtky exministra považuje za úsměvné a součást předvolební kampaně.

 

Právě se děje

Další zprávy