Poslankyně Pěnčíková složila slib. Nahradila Koníčka, který odešel do vedení NKÚ

ČTK ČTK
5. 12. 2018 9:50
Sněmovna je opět kompletní, v úvodu dnešního jednání dolní komory složila slib nová poslankyně KSČM Marie Pěnčíková. Ve sněmovních lavicích nahradila Vladimíra Koníčka (KSČM), který se stal v úterý členem vedení Nejvyššího kontrolního úřadu. Poslanecký mandát mu tím zanikl.
Marie Pěnčíková
Marie Pěnčíková | Foto: ČTK

Ekonomka Pěnčíková byla poslankyní v minulém volebním období. V loňských sněmovních volbách neuspěla a figurovala jako první náhradnice na zlínské krajské kandidátce KSČM.

Před složením slibu Pěnčíková převzala od místopředsedy sněmovny Vojtěcha Filipa (KSČM) osvědčení o zvolení. Vznik jejího mandátu projednal i mandátový a imunitní výbor.

Koníček je v tomto volebním období sedmým poslancem, který opustil sněmovnu. Hned na listopadové ustavující schůzi rezignovali středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO), její liberecký kolega Martin Půta (STAN) a bývalý senátor Jiří Hlavatý (za ANO). Koncem března se poslaneckého mandátu vzdal někdejší premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. V červnu odešel ze sněmovny bývalý ministr spravedlnosti Robert Pelikán a v říjnu bývalý ministr zahraničí Martin Stropnický (oba ANO).

 

Právě se děje

Další zprávy