Poslankyně Páralová odešla kvůli Lisabonu z ODS

Eva Benešová
6. 5. 2009 17:26
Poslankyně říká, že ji strana zradila, když evropskou smlouvu pomohla ratifikovat
Poslankyně Alena Páralová
Poslankyně Alena Páralová | Foto: Osobní stránky

Praha - Občanští demokraté přišli o dalšího poslance. Ze strany se totiž odchází poslankyně Alena Páralová, která bere jako zradu, že někteří posalnci a senátoři ODS zvedli ruku pro ratifikace Lisabonské smlouvy. 

Tvrdí, že tím strana porušila všechny své sliby.

„Už po přečtení smlouvy jsem prohlásila, že odejdu, pokud ODS umožní schválit tento dokument. ODS měla silný mandát, aby smlouvu zamítla. Na náměstích jsem slibovala voličům, že nebudeme předávat další kompetence do Bruselu. A toto je masivní a šílené předávání. Ztráta suverenity," komentovala své rozhodnutí Páralová, která před volbami do sněmovny v roce 2006 byla v tehdy pozoiční ODs stínovou ministryní práce a sociálních věcí.

Členství ukončí k dnešnímu dni. „Zítra pošlu dopis předsedovi místního sdružení, uvedu v něm ale, že vystupuji dnes," dodala poslankyně.

V poslanecké sněmovně zatím bude hlasovat společně s ODS, dokonce zůstává i v jejím poslaneckém klubu. Jedinou výjimku prý bude tvořit antidiskriminační zákon.

Současně ovšem chce podporovat Stranu svobodných občanů.

„Prosazuje stejné myšlenky jako ODS v době svého založení," odůvodnila Páralové své rozhodnutí.

Současně nevyloučila, že by v říjnových volbách za tuto stranu kandidovala do poslanecké sněmovny. „S nikým jsem o tom nejednala, ale nikdy neříkej nikdy," uvedla.

ODS tím přijde o třetího zákonodárce ve sněmovně. Před Páralovou opustili stranu nebo bylyi valoučeni z klubu poslanci Jan Schwippel a Vlastimil Tlustý. Oba už kandidují do eurovoleb za euroskeptické uskupení Libertas.cz.

 

 

Právě se děje

Další zprávy