Poslanecká škatulata, Paroubka i Kočí přesunuli ke zdi

Domácí ČTK Domácí, ČTK
8. 12. 2011 14:42
Staničtí odpadlíci se museli stěhovat ze svých dřívějších míst v poslaneckých lavicích
Jiří Paroubek a Jiří Šlégr
Jiří Paroubek a Jiří Šlégr | Foto: Jan Langer

Praha - Poslanci ve čtvrtek měnili zasedací pořádek v jednacím sále, přesazovali odpadlíky. Na jiné místo se přestěhují například Jiří Paroubek nebo Kristýna Kočí.

Na jiná místa přesadili i ty, kteří už nejsou členy stran, za něž byli zvoleni v loňských volbách.

Sociální demokraté navrhli přemístění svého bývalého předsedy Jiřího Paroubka (nyní LEV 21) a jeho stranického kolegy Jiřího Šlégra. O další změny posléze požádal předseda poslanců VV Vít Bárta.

Přesazení bylo dohodnuté

Bárta navrhl přemístit někdejší šéfku klubu VV Kristýnu Kočí i další bývalé poslance strany Jaroslava Škárku a Stanislava Humla. Na místo, které uvolnila Karolína Peake svým odchodem do vlády, navrhl usadit místopředsedkyni klubu Janu Drastichovou.

Škárka proti svému přesazení na jiné místo hlasoval. Kočí i Huml se zdrželi, Paroubek a Šlégr nebyli přítomni.

Předseda poslanců ČSSD Jeroným Tejc řekl, že sociální demokraté s Paroubkem a Šlégrem přesazení dohodli. Jde podle Tejce o to dodržet jednací řád, podle kterého poslanci jednoho klubu mají sedět spolu.

Tejc potom u řečnického pultu podotkl, že vzhledem k velkému rozsahu návrhů na změnu v zasedacím pořádku je nutné, aby byly pečlivě zkontrolovány. Jinak by podle něj hrozilo, že někteří z přesazovaných přijdou o své místo.

Poslankyně ODS Jana Černochová pak nabídla přesazovaným poslancům místo vedle sebe. Jak řekla, její soused ze sněmovní lavice Tomáš Chalupa zůstane ještě ministrem životního prostředí a vedle ní bude tedy volno.

 

Právě se děje

Další zprávy