Poslanec Wolf se mandátu nevzdá, zaútočil na Paroubka

eli,das
23. 6. 2008 8:35
Poslanec Wolf vystoupí ze své mateřské strany

Praha - Opoziční ČSSD přišla o dalšího, v pořadí už čtvrtého zákonodárce.

Poslanec Petr Wolf, který o víkendu oznámil odchod z klubu ČSSD a poté i ze strany, potvrdil, že se nehodlá vzdát poslaneckého mandátu.

"Možná, že by bylo dobré, kdyby se sám pan Paroubek vzdal poslaneckého mandátu," prohlásil podle serveru Novinky.cz Wolf, který momentálně pobývá na služební cestě v zahraničí.

K tomu, aby urychleně odešel z poslaneckého místa, Wolfa vyzval předseda sociálních demokratů Jiří Paroubek krátce po nedělním mimořádném jednání grémia strany a vedení klubu.

"Vláda potřebuje hlasy, které jí chybí. Hlas Petra Wolfa je hlas umožňující její další existenci," řekl novinářům Paroubek.

Čtěte, jak odešli:

Bezprostředně poté vyhlásil válku vládě a ODS.

"Nepovedeme žádná jednání s ODS a vládou o věcně důležitých záležitostech, pokud bude v jejím čele Mirek Topolánek a bude mu pomáhat Marek Dalík," dodal

Vedení ČSSD vyhlásilo koalici nulovou toleranci, odmítá tzv. "párování" poslanců, a zejména pak ministrů, a to i v době českého předsednictví Evropské unie v příštím roce. Zváží také anulování smlouvy o radaru, pokud bude podepsána i díky hlasům přeběhlíků a pokud bude ČSSD v příští vládě.

Poslanec Petr Wolf odjel na plánovanou služební cestu.

Sociální demokracie se v neděli omluvila všem voličům za to, že se Wolf dostal na kandidátku.

"Omlouváme se našim voličům, je to selhání jednotlivců pod korupčním tlakem. Nedokázali vydržet a obhájit to, za co byli zvoleni," řekl místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek.

 

Právě se děje

Další zprávy