Poradce ČSSD online: Paroubek? Klidný a neagresivní typ

Kateřina Eliášová
1. 10. 2008 14:07
Není politik, ale politiku ovlivňuje. Petr Dimun online
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Nenajdete ho na soupisce poslanců, zastupitelů, nebo dokonce ministerského týmu. Přesto je Petr Dimun tím, kdo zásadně ovlivňuje českou politickou scénu.

Mladý lobbista, někdejší poradce ministra spravedlnosti Pavla Němce, o kterém se říkalo, že za svého šéfa v podstatě resort řídí, je v kuloárech známý jako ten, kdo ví.

Redakce Aktuálně.cz vám během měsíce října přivede k počítači i další "šedé eminence" české politiky: Miroslava Šloufa, Marka Dalíka či Jaroslava Tvrdíka. Těch všech se budete moci ptát nejen na to, jak v Česku probíhá politický lobbing.

Jako první odpovídal čtenářům Právě Petr Dimun, jehož hlavním úkolem je nyní omlazovat a modernizovat sociální demokracii. "Marka Dalíka znám osobně. Nechtěl bych s ním být nikdy srovnáván. Důvody si nechám pro sebe, ale mohu říci, že mne velmi zklamal. Pan Šlouf je člověk z jiné doby, zvyklý na jiné rámce chování a jednání, než mám já. Nezastírám, že se nemáme rádi," řekl na adresu dalších lidí, kteří se pohybují v zákulisí politiky.

Dimun radí předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi. Toho přesvědčil, že pro něj může být užitečný.

Zarytě odmítá, že by jej sociální demokracie platila, v Lidovém domě je však jako doma a má funkci jakéhosi "Tvrdíkova eléva", oficiálně je neformálním poradcem předsedy ČSSD.

Jeho vstup do sociální demokracie byl pro mnohé překvapením. Ještě před dvěma lety byl pravou rukou už zmíněného Pavla Němce, který tehdy předsedal Unii svobody. Dimun byl i členem této strany.

Po volbách - pro ČSSD prohraných - Dimun opozičního lídra přesvědčil, že voliče je třeba nalákat například na legalizaci eutanázie či marihuany. V druhém případě však u Paroubka neuspěl. 

S Randákem nekujeme žádné pikle

Dimun často využívá svých dobrých vztahů s novináři, snaží se Paroubka vykreslit jako dobrosrdečného a věčně se usmívajícího muže. To je image, kterou chce Dimun Paroubkovi vytvořit. "Ačkoliv někdy v médiích vypadá jako morous a agresivní člověk, je to v podstatě klidný a neagresivní typ," hájí šéfa ČSSD.

Foto: Ondřej Besperát

Sám má za sebou několik mediálních skandálů. Bývalá reportérka televize Nova a expřítelkyně podnikatele Tomáše Pitra jej obvinila z vydírání. Soud ale později její slova nepotvrdil.

Jeho jméno se objevilo také v souvislosti s prezidentskou volbou. Deník Aktuálně.cz přinesl informace o tajné schůzce kancléře Hradu Jiřího Weigla s Miroslavem Šloufem, které zachytila kamera. Premiér Topolánek pak prohlásil, že za únikem videa je právě Petr Dimun spolu s bývalým šéfem rozvědky Karlem Randákem.

"Nikdy jsem nepopíral a nepopírám, že se s panem generálem Randákem znám," odpověděl Dimun jednomu ze čtenářů. "Vážím si ho jako člověka, který toho pro tuto zemi hodně udělal," dodal s tím, že schůzky s ním nijak netají. "Potkáváme se veřejně, nikoliv někde ve skrytu v přítmí, nepoužíváme kódované signály či jiná zařízení, tak asi nekujeme žádné pikle."

Další odpovědi Petra Dimuna najdete zde:

Odpovězeno: 01. 10. | 11:49Autor: Jana Dlasková

Otázka: Jak se pracuje s Jiřím Paroubkem?

Petr Dimun: Dobrý den všem čtenářům Aktuálně.cz. Jak se pracuje s Jiřím Paroubkem? Jako s každým jiným politikem. Aškoliv někdy v médiích vypadá jako morous a agresivní člověk, divila byste se, jak je to v podstatě klidný a neagresivní typ. Ale i o tom jsou média a jejich optika.

Odpovězeno: 01. 10. | 11:50Autor: Petr Fortel

Otázka: hezký den, jste už tuším ve třetí straně - kam se chystáte přestoupit teď?

Petr Dimun: Hezký den i Vám. Máte chybné informace. Nejsem ve třetí straně a nikam přestupovat nehodlám.

Odpovězeno: 01. 10. | 11:53Autor: Linda Krčálová

Otázka: Dobrý den,

radil jste panu Paroubkovi i s jeho slavným projevem ala 48?

Petr Dimun: Dobrý den. Nikoliv. S panem Paroubkem jsem se osobně poznal až v říjnu roku 2006, kdy ČSSD prožívala propad preferencí a on osobně sestupoval z řebříčků popularity. I tento projev se na tom, bohužel, negativně podepsal a podepisuje stále. Na druhou stranu, události, na něž byl reakcí, zaváněly hodně nelibě.

Odpovězeno: 01. 10. | 11:57Autor: Pepa

Otázka: Mohl byste - z dnešního pohledu - zhodnotit známou kauzu předání kuvajtského občana ministrem spravedlnosti Němcem do Kuvajtu?

Petr Dimun: Uf. Čekla jsem podobnou otázku. Inu, byla to šílená politická chyba, za kterou Pavel Němec také zaplatil ztrátou důvěry veřejnosti a odchodem z politiky. Na druhou stranu, celá kauza měla ještě svoji neveřejnou část, která by možná mnoha lidem poskytla důvod k zamyšlení. Především jak je možné, že policie sledovala tohoto katarského občana několik měsíců, dokumentovala jeho styky s nezletilými a zasáhla nikoliv okamžitě, ale až s tak velkým odstupem? Budí to dojem, že policie prostě sbírala co nejvíce materiálu, aby byla pro někoho lepší vyjednávací pozice... Ale nechme spekulací, nemá to již dnes smysl.

Odpovězeno: 01. 10. | 11:58Autor: Petr Fortel

Otázka: doplňuji první otázku - pro třetí stranu pracujete (ODA, US, soc.dem.), to je fakt. kam tedy povedou vaše další kroky? děkuji, pěkný den.

Petr Dimun: Pro ODA jsem nepracoval, ani jsem nebyl jejím členem. Nepopírám ovšem, že jsem o ní napsal spolu s jedním kolegou knihu a zanl jsem se s několika jejími představiteli, včetně současného pana ministra zahraničí, kterého si nesmírně vážím.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:00Autor: Sláva

Otázka: Dobrý den.
Nezlob te se, ale spíše byste měl sám sobě poradit a odejít dělat něco pořádného. Já vím ono to není tak dobře placení a neměl byste moc. Informace mít je k nezaplacení, že. Nebudete radit taky Martanům pokud by přišli?

Petr Dimun: Máte smysl pro humor, to u lidí oceňuji. Kdybyste nějakého Marťana znal a chtěl by poradit, určitě bych se s Vámi podělil o zisk...

Odpovězeno: 01. 10. | 12:04Autor: theofil

Otázka: Jak můžete dělat pro někoho jako je Paroubek ? Jeho projev a vystupování nedosahuje úrovně okresního tajemníka KSČ. No aspoň mu pomůžete prohrát další volby.

Petr Dimun: Právě proto, že jej vnímáte tak, jak jste popsal ve své otázce, pro něj pracuji. Kdybyste jej znal osobně a jste li rozumný člověk, tuto otázku byste mi nepokládal. Já osobně jsem si svého času také nedokázal předsatvit, že budu s Jiřím Paroubkem kdy u jednoho stolu. Nejsem ale předsudečný a tak když jsem byl požadan o schuzku, akceptoval jsem to. Hodně to muj nazor na nej zmenilo. Myslim, ze i jeho na mne. Uz pro nej nejsem "vratnym na ministerstvu"...

Odpovězeno: 01. 10. | 12:08Autor: xy

Otázka: Dobrý den,
jaký očekáváte další vyvoj politické situace v České republice?
Jakou vidíte perspektivu politické scény?

Petr Dimun: Dobry den. Jsem presvedcen, ze od voleb v roce 2006 se prikopy mezi lidmi a stranami zbytecne dal prohlubuji a mkisto hledani spolecnych zajmu a moznosti spoluprace se vedou smrtelne souboje, na jejichz konci jsoub porazeni nakonec vsichni. Hodne muzou zmenit krajske volby. Uvidime. Osobne za nejvetsi problem povazuji rozval policie a tajnych sluzeb.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:11Autor: Douhá

Otázka: Katarská kauza je za námi, každopádně je to stát a režim specifický a vydali jsme prominentnějšího člena jejich vládnoucího klanu. Může za to Česká republika něco očekávat na oplátku? Nemám na mysli výhody pro politiky, bývalé či současné, ale pro mezistátní vztahy a pozici ČR v této zemi a oblasti.

Petr Dimun: Dobrá otázka. Víte, není na ni jednoznačná odpoved. Kdyz jsem jeste pracoval na MSp, tak jsme byli jak katarskou stranou, diplomaty i MZV ujistovani, ze muzeme ocekavat vyhody v podobe prosazovani nasich zajmu v regionu ne nevlivnou katarskou stranou. Nejsem si vsak jisty, zda jsme to tim alotriem okolo vydani Saniho neohrozili.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:12Autor: volič s rozumem

Otázka: Nemáte dojem,že politický lobbing není nic jiného než intrikaření.Pane Dimun,národ,lidé,nejsou hloupé stádo se kterým se dá jentak manipulovat.Vy,lobbisté,jste mor v naší politice.

Petr Dimun: Snad jen, ze se za lobbistu nepovazuji. Nikdy jsem tuto cinnost neprovozoval a nechystam se k tomu ani v budoucnu.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:13Autor: nicka

Otázka: jaka je vase práce vuci Paroubkovi ? nac vas potrebuje ?

Petr Dimun: Odpustte, ale to je mezi mnou a panem Paroubkem. Nejsem Marek Dalik, abych se verejne vychloubal, jaky vliv mam na premiera.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:18Autor: Jarda

Otázka: V současné neurovnané situaci v politice je problém se orientovat.
Jak si myslíte,že česká politika bude směřovat?

Petr Dimun: Uz jsem na to v predchozi odpovedi castecne odpovedel. Ceske politice chybi, a ted naprosto souhlasim s nazorem Milose Zemana, statnici. Nehrat jen na jednu partii dopredu, ale videt veci v kontextu a s ohledem nikoliv na jedno, ale vice volebnich obdobi. Vite, hodne se v odborne literature pise o krizi ceskych elit. Musim s tim nez souhlasit. Je to problem i toho, jak je politika lidmi vnimana. Podle toho je take do jiste miry deformovan vyber lidi, kteri politiku delaji. Cekaji nas pomerne hubena leta a financni krize zasahne i CR. Otazka konkurenceschopnosti tvari v tvar ekoniomikam, jakou je napr. Cina, energeticka zavislost apod, to jsou problemy, ktere na moje gusto az prilis zastinuji hadky o to, kdo jakou grimasu udelal ve snemovne ci kdo mel jaky projev.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:19Autor: Martin Němec

Otázka: 1) už jste konečně dostudoval "vejšku", popř. dokoupil titul?
2) jaké to je pořád někomu lézt do zadku? Nemáte z toho pak odřeniny?
3) co všechno jste ochoten udělat pro peníze?
4) kolik do vás již investovali daňoví poplatníci?
5) platíte řádně daně?

Petr Dimun: ad1 Jeste ne a je to muj velky dluh.
ad2 Nikdy jsem do zadku nikomu nelezl.
ad 2 Svoji praci.
ad 3 Nic.
ad 5 Ano.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:25Autor: Karel Dyba

Otázka: Dobrý den, co podle vás dnešní socdem nejvíc chybí? Proč jako umírněná levicová strana nedokáže přitáhnout mladé lidí, kteří všude v civilizovaných zemích volí středolevě? Potřebovala by socdem zelenou platformu, nebo ještě lépe liberální? Díky.

Petr Dimun: Dobry den. Podle meho nazoru kvalitni komunalni politici. Proto je nachylna k otresum, kterych jsme byli svedky v dobach bytove krize S.Grosse. I to je castecne duvodem mekkeho volicśkeho jadra socdem a obav pred kazdymi volbami, zda volby rozhodnou ti, co neprijdou. A take pestrost nazoru. Prilis dlouho pusobila jako monolit, kde se odlisnost nazoru trestala. Byla to dan za dobu vzestupu, kdy Milos Zeman vyluxoval male stredove a levicove strany, casto extremnich nazoru a proto potreboval vyvolat umelou jednotu. Ta doba uz je pryc a myslim, ze by CSSD mela byt schopna jiz mluvit vice tvaremni i hlasy.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:26Autor: Michael W.

Otázka: Pane Dimune, vaše jméno je uvedeno na stránkách www.czech-fags.com, což je homosexuální seznamka. Vy jste homosexuál?

Petr Dimun: Jeje. Opravdu? Ne nejsem. Ale homosexualitu narozdil od jinych nepovazuji za nemoc a proto si to mozna nekteri lide mysli.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:28Autor: Lukas

Otázka: dobry den, rad bych vedel, co si o Vas myslet. Osoby jako Marek Dalik, Miroslav Slouf, Marek Snajdr v relaci k Vam - jste v jedne rovine (co do realneho obsahu prace) nebo Vase cinnost je spise vylozene konzultacni? Dekuji za odpoved.

Petr Dimun: Dobry den. Marka Dalika znam osobne. Nechtel bych s nim byt nikdy srovnavan. Duvody si necham pro sebe, ale mohu jen rici, ze mne velmi zklamal. Pan Slouf je clovek z jine doby, zvykly na jine ramce chovani a jednani, nez mam ja. Nezastiram, ze se nemame radi. Pana Snajdra osobne neznam a proto jej nemuzu a nebudu hodnotit.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:30Autor: jasmina

Otázka: Přeji hezký den. Co si myslíte o názoru, že sice máme svobodu, ale demokracii v pravém slova smyslu určitě ne. Kam asi spějeme...

Petr Dimun: Hezky den. Myslim, ze je to presne opacne. Mame demokracii, ale s tou svobodou je to stale casteji na stiru. K teto otazce doporucuji skvelou kniho Fareeda Zakarii Budoucnost svobody. Vyborne cteni pro vsechny, kdo si mysli, ze demokracie zajisti svobodu.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:32Autor: Filip

Otázka: Dobry den

Chtel bych Vas pozdravi. Preji Vam mnoho dobreho. Jste sympaticky clovek, vazim si Vaseho usili a intelektu.

S pozdravem
Filip

Petr Dimun: Dobry den. Dekuji. Ale plati, ze v profesi, kterou delam, kazda pochvala znamena, ze to mozna delam sptane... Jakmile jsem totiz tercem utoku, zvlaste tech osobnich, projevuje se bud zavist anebo vysledek nejako vhodne zvoleneho kroku.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:34Autor: Pavlik

Otázka: Odpovidate na vsechny otazky, nebo si vybirate?

Petr Dimun: Snazim se poctive na vsechny, dokonce i na ty neslusne. Ackoliv jsem byl upozornen, ze na ne nemusim. Pripadalo by mi to nefer, projevi li nekdo takovou odvahu ze sebe udelat sprostaka ci hlupaka, zaslouzi si, aby jeho otazka byla zverejnena a zodpovezena.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:35Autor: Honz@

Otázka: Jak se člověk může dostat na takové místo jako máte vy?

Petr Dimun: Nevím, tezko vam poradim. Neni o co stat, verte.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:37Autor: Sláva

Otázka: Dělal jste poradce panu Němcovi a zajímal by mě proto Váš názor na rozhodnutí Renáty Vesecké na kauzu pana Čunka i Vašeho bývalého nadřízeného.

Petr Dimun: Svuj nazor jsem obema rekl. Na druhou stranu, povazuji cely pripad pana Cunka za podivny. Zacal v dobe, kdy otevrene mluvil o mozne koalici s CSSD a rozpoutal ji pravnik blizky ODS, ktery disponoval informaci, ke ktere se legalne nemohl dostat. nazor si udelejte sam. Z vlastni zkusenosti nemam rad medialni stvanice a proto si drzim k teto kauze odstup.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:37Autor: Jarka

Otázka: dobrý den,jmenuje se Váš otec Pavel??

Petr Dimun: Dobry den. Nikoliv.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:40Autor: Honza

Otázka: Co byste řekl k tématu politici a milenky? Vy prý máte různé ženy k různým účeklům, je to pravda? Jak je to s vaší nedostudovanou politologií?

Petr Dimun: Na prvni otazku rikam, ze do kuchyne a loznice nikdo nikomu nevidi a proto by nemel soudit. Je to kazdeho vec. Jedine, co mne zajima, je jak ruzne na zverejneni faktu, ze ma nekdo milenku, reaguji media a verejnost, v jakem casovem sledu a jakym zpusobem se ten ktery k tomuto faktu stavi a pod. Proste po profesionalni strance. Na druhou otazku nemam odpoved. Lidi nevyuzivam, ani nezneuzivam. Alespon si to myslim ja i ma pritelkyne. Na treti otazku: stale stejne.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:41Autor: Jarda

Otázka: Dobrý den, mohl by jste krátce popsat Váš běžný pracovní den? Děkuji

Petr Dimun: Dobry den. Je to ruzne. Ale rano v 7 uz vetsinou mam za sebou vsechny noviny a monitoring medii. Pak schuzky, porady, atd atd atd. Do postele se dostanu tak okolo pulnoci. Nic zvlastniho.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:43Autor: Jiří Novák

Otázka: Dobrý den,
kde jste získal tolik zkušeností,že radíte vrcholným politikům,jak mají rozhodovat?Jaké máte vzdělání,jste ženatý,máte děti?

Petr Dimun: Dobry den. Jsem v politice uz 10 let. Zacalo to knihou o ODA, pak jsem vedl uspesnou senatorskou kampan Edvardu Outratovi a diky nemu a jeho zkusenostem jsem se propracovaval k dalsim lidem a praci. Stale studuji, deti nemam a jsem stale jeste svobodny muz, kteremu se kvapem blizi tricitka.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:44Autor: LAIK

Otázka: Pane Dimune, u ministra JUDr. Němce jste byl jeho poradcem. Necítíte také odpovědnost za to, že vznikl "zákon" o exekucích, kdy (pro dlužné částky i v řádu STOKORUN) je lidem (i na několik let !! - podle "rychlosti" !! soudů) protiprávně bráněno ve svobodném užívaní JEJICH majetků za MILIÓNY Kč ??

Petr Dimun: Zakon, ktery zminujete, predkladal Pavel nemec jeste jako radovy poslanec, tedy v dobe, kdy jsme se jeste neznali a je pro nej nepracoval.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:45Autor: Vladimír

Otázka: Mnozí si jistě pamatují - není to tak dávno - že vás Paroubek veřejně označoval jako svého úhlavního nepřítele, potažmo nepřítele státu. Čím došlo k takové proměně? Děkuji.

Petr Dimun: No vidite. A to povazuji za jednu z dobrych vlastnosti Jiriho Paroubka. Pokud vypadne muzstvo z extraligy, trenér konkurence také nabídne nejlepším hráčům angažmá právě proto, že mu uměli dávat goly...

Odpovězeno: 01. 10. | 12:47Autor: pražák

Otázka: Dobrý den. Když teď rádcujete ČSSD (a evidentně zadarmo, jen pro pocit dobře vykonané práce), můžeme se těšit, že tato strana zanikne stejně jako US-DEU?

Petr Dimun: Dobry den. Neteste se. Kdyz jsem prisel do CSSD byly volebni preference 26 pct. Dnes jsou o 10 pct vyssi. Takze minimalne ji to neuskodilo.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:48Autor: Michal Lachman

Otázka: Nepřipadá Vám, že čssd příliš neumí vytěžit politické body z chyb koalice? Současná pravice se div nepřetrhne a jde si agresivně za svým a čssd je jaksi nečinná ke všem kauzám ODS ....

Petr Dimun: Vite, problemem je, ze lide uz diky te smrsti kauz vladni koalice prestavaji rozlisovat a hazeji poitiky do jednoho pytle a znechuceni vede k tomu, ze nejdou pak k volbam. Proto se ,mozna nekdy az prilis, CSSD v posledni dobe mirni

Odpovězeno: 01. 10. | 12:50Autor: michal

Otázka: Dobrý den. Za vašeho působení na min. spravedlnosti se o vás říkalo, že rezort vpodstatě řídíte vy. Mám tomu rozumět tak, že je možné vás hnát k zodpovědnosti za všechny průšvihy, kterých bylo za ministra Němce jako máku?

Petr Dimun: Dobry den. Je to samozrejme nesmyl. Tuto pomluvu sirili lide mimo urad a se zamerem nas tehdy poskodit. Realita byla jina. Bohuzel nebo bohudik, to necham na Vas.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:52Autor: Jan Vostatek

Otázka: Dobrý den,

jaký máte názor na dnes slavný výrok Jiřího Paroubka, kdy po dlouhém sčítání svých příjmů na tabuli prohlásil: "Nechci se vás dotknout, ale kdo z vás to má?"

Petr Dimun: Dobry den. Na Youtube to patri mezi nejnavstevovanejsi klip. Vzdy se tomu uprimne zasmeju a mavnu nad tim rukou. Takovych chyb jsem se ja tvari v tvar kamere dopustil xkrat a nebyl jsem ani zbla pod takovou palbou, jake tehdy celil JP.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:53Autor: Bava

Otázka: Co to máte za povahu, že z jedná strany (US) přelétáte do ČSSD ?

Petr Dimun: Jsme snad ve valecnem stavu a politicke strany jsou armady nesmiritelnych zabijaku? Ja myslim ze ne a ze to je dobre. Pokud jste jineho nazoru, je mi Vas hluboce lito.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:53Autor: huhu

Otázka: no jo na Paroubkova "lobistu" Dimuna se nějak pozapomělo..

Petr Dimun: Kez by. Zdravi PD

Odpovězeno: 01. 10. | 12:55Autor: Veronika Ludvíková

Otázka: Dobrý den,
kam byste se zařadil na politické mapě? Jste liberál, socální demokrat nebo něco úplně jiného?

Petr Dimun: Dobry den. Liberalismus a socdem k sobe maji prekvapive velmi blizko. Doporucuji esej I.Berlina 4 eseje o svobode ci prace Anthonyho Giddense, konkretne Treti cestu, ktera je zakladem blairovske revoluce New Labour.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:56Autor: George

Otázka: Pane Dimune, není nedostatkem odvahy, že i přesto že máte v politice velké ambice, tak jste nikdy nikam nekandidoval? Jsem rád, že radíte právě Paroubkovi, alespon ho pomůžete zničit.

Petr Dimun: Jak vite, ze mam "velke ambice"? Ambicemi netrpim a az se rozhodnu, ze politika je muj zivotni cil, budu kandidovat. Rozhodne jsem se nikdy zadne vyzvy nebal.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:57Autor: Eva Kroupová

Otázka: Dobrý den,

pokud, jak sám trvdíte, nejste živen ČSSD, co je tedy předmětem Vaší obživy? Děkuji za odpověď

Petr Dimun: Dobry den. Mam zivnostensky list na oblast poradenstvi. A mam diky tomu legalni, pravidelny prijem. Ani korunu od statu.

Odpovězeno: 01. 10. | 12:59Autor: občanka

Otázka: Pane Dimune, kdy se naučíte správně artikulovat?

Petr Dimun: Vite, paradoxni je, ze jsem si nikdy v zivote nedokazal predstavit, ze kdy budu mluvit na kameru a verejne. Az do konce gymnasia jsem zadrhaval, takze mi nebylo pomalu ani rozumet. Cvikem jsem to vicemene odstranil, ale kdyz jsem ve stresu, neo jsem unaveny, vraci se to,. Bohuzel.

Odpovězeno: 01. 10. | 13:01Autor: Pilina

Otázka: Dobrý den. Jak to tedy tehdy bylo s tím videem ze Savoye? Proč Topolánek tolik křičel, že v tom máte prsty? Ale: Upřímně, jo? Díky.

Petr Dimun: Dobry den. V pondeli jsem byl k tomu konecne vypovidat na policii. A tam mi polozili podobnou otazku, tedy proc si myslim, ze pan premier tolik vyvadel. Inu, rekl jsem jim, do hlavy panu premierovi nevidim. Kdybych byl psychologem, asi bych vam dokazal odpovedet.

Odpovězeno: 01. 10. | 13:02Autor: zvidavy

Otázka: Pane Dimune, je pan arabsky pedofilni princ stale jeste na svobode? A kolik myslite ze dostane mesicu nebo let , bude-li odsouzen? Proc jste ho vlaste predal do jeho zeme, kdyz nebylo jiste, ze bude odsouzen a bude to precedens pro jine zahranicni pedofily?

Petr Dimun: Kdybych byl tim, kdo o cele veci rozhoduje, nevydal bych jej. Tecka.

Odpovězeno: 01. 10. | 13:04Autor: krakonoš

Otázka: dobrý den pane dimune, chci se zeptat, jak dlouho ještě budete modernizovat ČSSD, když v krajských volbách kandidují takové postavy jako Palas, Emmerová, Hašek,... To už se Vám z toho musejí protáčet panenky, není-liž pravda? Děkuji.

Petr Dimun: Dobry den. Pana Palase jsem osobne poznal nedavno a musim rici, ze mne jako clovek prijemne prekvapil. Az jej budu znat dele a podrobneji, pak Vam dokazu odpovedet. Pana Haska znam delsi dobu, jsme pratele a musim rici, ze patri mezi nejtalentovanejsi politiky jak CSSD, tak vubec. Pani Emmerovou neznam a striktne se drzim zasady, ze koho osobne neznam, toho nehodnotim.

Odpovězeno: 01. 10. | 13:11Autor: Karel Nebřenský

Otázka: Kam se poděl Pavlík Němců? Registruji stále další skandály z jeho dob: Předražený justiční palác, katarský princ atd... Není vám to jako jeho bývalé pravé ruce hamba? Tohle je politika, kterou chcete prosazovat?

Petr Dimun: Pavel Nemec je advokatem a pokud je mi znamo, tak velmi uspesnym. Protoze si dodnes vykame, muzete z toho spravne usoudit, ze nejsme rodinni pratele a proto jeho kroky nesleduji. Na kauzu katarského prince jsem jiz odpovidal. Justicna palac v Brne je ucelove, soucasnym vedenim MSp, spojovan s erou Pavla Nemce, pritom veskera rozhodnuti, ktera jsou predmetem kritiky, ucinil az ministr Pospisil. Jsem sam zvedavy, jak dlouho se mu podari tuto lez zivit. I kdyz jak jej znam, lhani mu vzdy slo s presvedcivosti pokeroveho hrace.

Odpovězeno: 01. 10. | 13:18Autor: Karel Ludvík

Otázka: Dobrý den pane Dimune,
proč přikládá pan Paroubek takovou váhu průzkumům veřejného mínění? To mu radíte Vy? A když už jsme u těch průzkumů, ČSSD říká, že hájí názory svých voličů, proč potom prosazuje ratifikaci Lisabonské smlouvy, když většina jejich voličů je proti?
Předem díky za odpověď

Petr Dimun: Dobry den. Rekneme, ze ja osobne bych se tolik pruzkumy neridil. Na druhou stranu, divne je to pouze u nas, kde se politika dela vicemene intuitivne, pritom vsude na zapad od nas jsou pruzkumy podkladem pro politicka rozhodnuti samozrejmosti. Dokonce se delaji specialy po kazde televizni debate a na zaklade toho napr. kandidati na prezidenta meni sve strategie, obleceni, slovnik, ale i temata, kterymi chteji oslovit verejnost. Nevim, z jakeho pruzkumu cerpate, ale vetsina volicu CSSD je pro prijeti Lisabonske smlouvy.

Odpovězeno: 01. 10. | 13:21Autor: Karel P.

Otázka: Vážený pane Dimune, přibližně před čtrnácti dny jsem Vás viděl v jedné restauraci sedět panem Randákem a dalším mužem. Mohu vědět co bylo předmětem vaší schůzky? Děkuji

Petr Dimun: Nikdy jsem nepopiral a nepopiram, ze se s panem generalem Randakem znam. Vazim si ho jako cloveka, ktery pro tuto zemi hodne udelal, jako profesionala, jehoz renome si vazi v zahranici vice, nez mi tady v Cechach. A jak muzete usoudit z toho, ze se potkavame verejne, nikoliv nekde ve skrytu v pritmi, nepouzivame kodovane signaly ci jina zarizeni, tak asi nekujeme zadne pikle.

Odpovězeno: 01. 10. | 13:22Autor: Petr

Otázka: Dobrý den, mohu-li se zeptat, co Vás v tuto chvíli živí?

Petr Dimun: Dobry den. Muj sexy mozek :)

Odpovězeno: 01. 10. | 13:24Autor: Jana Horáková

Otázka: Dobrý den pane Dimune,

jako politický turista nehodláte natrvalo zakotvit nyní u ČSSD?

Petr Dimun: Dobry den. Turista rozhodne jsem a nadseny. Co nejsem, tak slovy meho oblibeneho politika Milose Zemena, nejsem "rektalni alpinista".

Odpovězeno: 01. 10. | 13:25Autor: dede

Otázka: Nefackuje Vás někdy hanba za to komu nyní sloužíte ? Jak se díváte na rýsující se budoucí vládní koalici KSČSSD ?

Petr Dimun: Nikomu neslouzim. Delam vzdy to, co si myslim ze je v danou chvili spravne. Chyb se dopoustime kazdy. Jen ten, co nic nedela, take nic nezkazi.

Odpovězeno: 01. 10. | 13:26Autor: Taky Dimun

Otázka: Má Paroubek sexy mozek, nebo sexy tělo?

Petr Dimun: Rozhodne neni hloupy a pokud by tady sedel on, ne ja, na hloupe otazky by neodpovidal. Mne hloupost druhych pripada v teto latentni forme zabavna a proto si na Vasi otazku dovolim odpovedet.

Odpovězeno: 01. 10. | 13:27Autor: Koumák

Otázka: Pokud čtu dobře, oficiálně pro nikoho nepracujete. Můžu tedy vědět, kdo vám posílá peníze, aby bylo na složenky? :-)

Petr Dimun: Nemuzete. Nemam k tomu svoleni ani jednoho z klientu.

Odpovězeno: 01. 10. | 13:27Autor: Aleš

Otázka: Máte nějaké politické ambice?

Petr Dimun: Ne. A i kdyby, určitě bych je nevytruboval do světa.

Odpovězeno: 01. 10. | 13:29Autor: Já

Otázka: Dobrý den, jakou školu jste studoval?díky

Petr Dimun: Dobry den. Tech skol bylo bohuzel vice, nez je zdravo. Vsak mi to take rodice permantne predhazuji, ze pro samou praci kaslu na skolu.

Odpovězeno: 01. 10. | 13:30Autor: Lenka

Otázka: Jsou tu velmi divné otázky. Važme si lidí .Rozeznejme špatné a dobré.Nesnažte se jen být In pro ODS - špatně. Vážím si p. Paroubka.Pane Dimun - ať se vám daří!

Petr Dimun: Milá Lenko, díky za přání. Jeden chytrý pán řekl o politice, ze je to o trpelivem navrtavani tvrdych drev...

Odpovězeno: 01. 10. | 13:33Autor: Martin

Otázka: Co se bude dit s vysokou nezamestnanosti,ktera stale stoupa.

Petr Dimun: Pokud se bude o skolstvi jako o priorite stale jen mluvit a rok od roku bude sitauce ve skolstvi horsi a horsi, tak bude stoupat dal. Levne sily je v Asii dostatek. Co chybi, jsou mozky a pridana hodnota. Pritom vzdelani a ucta k nemu je jedna z mala stale udrzovanych tradic v ceskych rodinach. Proc s tim takhle mrhame, nechapu.
Dekuji vsem a preji vam prijemny den. Petr Dimun

 

Právě se děje

Další zprávy