Po Škárkovi vyloučí VV ze svého klubu i rebela Humla

Domácí Domácí
6. 4. 2011 16:08
Huml v poslední době brojil proti vedení strany, to o jeho osudu rozhodne do konce týdne
Stanislav Huml (VV)
Stanislav Huml (VV) | Foto: ČTK

Praha - Věci veřejné vyloučí ve čtvrtek ze svého klubu poslance Stanislava Humla.

Informoval o tom deník Právo. Už v úterý byl z klubu vyloučen někdejší předseda partaje Jaroslav Škárka, který nařkl Víta Bártu z uplácení.

"Úterní jednání klubu bylo přerušeno na čtvrtek s tím, že hned prvním bodem na pořadu jednání bude vyloučení Humla z klubu. Pro jeho vyloučení se v úterý večer vyjádřila jednoznačná většina, takže předpokládám, že bude vyloučen," řekl listu nejmenovaný zdroj.

Huml nebyl k zastižení. "Otec je na jednání a bude k dispozici později," řekl dopoledne jeho syn. Sám poslanec se později nechal slyšet, že až do jednání klubu se nebude k celé záležitosti vyjadřovat. "Až do klubu jsem si dal bobříka mlčení," potvrdil Aktuálně.cz.

Poslanec Michal Babák nechtěl případné Humlovo vyloučení příliš komentovat. VV prý nejprve chtějí znát Humlovy názory například na aféru Škárka. "Programem jednání není vyloučení Humla, ale diskuze o tom, co v poslední době dělá," řekl Aktuálně.cz.

"Každopádně e-mailové útoky pana Humla na našeho předsedu Radka Johna jsou tragické," poznamenal Babák.

Bývalý policista se v posledních týdnech dostal s vedením Věcí veřejných, na jejichž kandidátce se coby nestraník ucházel o post poslance, dostal do křížku hned několikrát.

Naposledy, když rozeslal zákonodárcům nejmenší koaliční strany e-mail, ve kterém kritizoval způsob vedení strany.

"Necháte-li se vydírat nebo koupit, jste do konce volebního období loutky," napsal jim.

 

Právě se děje

Další zprávy