Pivo, guláš a klobásy. ANO chystá v Praze "večeře" pro stovky lidí, přijde i Babiš

Radek Bartoníček Radek Bartoníček
3. 9. 2018 19:13
Na guláš a pivo dříve v předvolební kampani lákali především sociální demokraté. Teď se ale podle informací Aktuálně.cz rozhodlo vsadit v Praze na tento lidový styl hnutí ANO, a to v mimořádně velkém měřítku. Šéf ANO Andrej Babiš a lídr kandidátky Petr Stuchlík pozvou každý druhý den až do říjnových voleb na obří "večeře" pro stovky Pražanů. Na těchto akcích budou Babiš, Stuchlík a další zástupci ANO potenciální voliče zároveň osobně oslovovat.
Lídr kandidátky hnutí ANO v Praze Petr Stuchlík při zahájení kampaně.
Lídr kandidátky hnutí ANO v Praze Petr Stuchlík při zahájení kampaně. | Foto: Radek Bartoníček

Praha - Premiér Andrej Babiš není v Praze vůbec v jednoduchém postavení. Rád by tady vyhrál komunální volby, jenže mnozí Pražané mají stále v paměti nepříliš populární primátorku za ANO Adrianu Krnáčovou. Za těchto okolností přichází hnutí měsíc před volbami s akcí, která má situaci obrátit v jeho prospěch.

Aby dostalo do podstatně většího povědomí svého pražského lídra Petra Stuchlíka i další kandidáty, odstartuje tento týden obří akce, na kterých počítá s účastí až několika stovek lidí. Pro ty budou připravené stoly k posezení i na stání s tím, že začátek je naplánovaný na šestou a konec na devátou hodinu. 

"Budeme podávat zdarma guláš, klobásky a pivo. Lidé si budou moci také opékat špekáčky. Hrát bude reprodukovaná hudba a pro děti budou připravené speciální programy, například různé soutěže," sdělil zdroj ze štábu hnutí ANO, který si nepřál být jmenovaný s tím, že se má těchto akcí do voleb uskutečnit 15, první je naplánovaná na tento čtvrtek.

Večeří se podle něj několikrát zúčastní i šéf hnutí Andrej Babiš, a to pokaždé, když bude zrovna přítomný v Praze. Chybět by nikdy neměl lídr kandidátky Petr Stuchlík i lidé z dalších míst kandidátky.

Stuchlík Aktuálně.cz pořádání této akce potvrdil s tím, že ANO jim dalo název Sousedské večeře. "Skutečně očekáváme stovky lidí. Počty se můžou lišit lokalitu od lokality, ale budeme rádi, když přijde co největší množství Pražanů," uvedl Stuchlík. 

Toho mnohdy neznají osobně ani členové hnutí ANO, protože si ho jako lídra krátce před uzávěrkou kandidátek vybral Babiše se svým týmem poradců. Pražské ANO totiž zvolilo jedničkou poslance Patrika Nachera, ovšem vedení hnutí se nakonec přiklonilo ke Stuchlíkovi. "Někteří členové ANO se s tímto výběrem smiřovali těžko," přiznal samotný Babiš, který sází na to, že díky kampani se stane Stuchlík mnohem známější, než je dosud.

Nejsem milionář, který se nepotkává s lidmi, tvrdí lídr

Protože je snahou ANO dostat na akce co nejvíce Pražanů, mají se večeře uskutečnit na co nejvíce místech metropole. První zvolenou lokalitou je prostor nedaleko metra Pankrác, stejně tak další adresy budou vždy u metra, kde lze počítat s velkou koncentrací zájemců.

Petr Stuchlík se zatím nikde v kontaktní kampani na ulicích neukázal, Pražané ho můžou vidět především na billboardech, na kterých je vyfocený společně s Babišem. Lídr kandidátky ale tvrdí, že se kontaktu s lidmi nebojí, důkazem toho má být i účast na plánovaných večeřích.

"Nejsem nějaký milionář, který se nikdy neviděl s lidmi. Nebojím se kontaktu s lidmi, myslím, že jsem v tom dobrý," tvrdí Stuchlík, který zbohatl po vybudování firmy Fincentrum, která se věnuje finančnímu poradenství. "Musím se být schopný domluvit se šéfem nadnárodní společnosti, stejně jako s paní, která nabízí na Vysočině finanční poradenství. Vždyť Fincentum je postaveno na finančních poradcích, kterých máme dva a půl tisíce," sdělil Stuchlík.

Koho už ale ANO patrně do voleb ukazovat nebude, je primátorka Adriana Krnáčová. Na veřejnosti není příliš vidět, s její účastí se nepočítá ani na předvolebních akcích ANO. Předseda Babiš ani ANO se k její éře příliš nehlásí, o čemž svědčí i billboardy s Babišem a Stuchlíkem, na kterých je nápis: Petr Prahu fakt nakopne.

 

Právě se děje

Další zprávy