Peake: V kauze MUS nám hrozí promlčení a ztráta miliard

Domácí Domácí
25. 11. 2011 13:58
V Pressklubu Frekvence 1 zazněla kritika ČSSD za kauzu privatizace Mostecké uhelné
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Tak dlouho stát brzdil vyšetřování ztracených miliard v privatizaci Mostecké uhelné, že reálně hrozí riziko promlčení, míní vicepremiérka Karolina Peake (VV).

V Pressklubu Frekvence 1 uvedla, že vinu za ztrátu miliard dává především vládám ČSSD.

"Trestní řízení v této věci celkem kopíruje způsob, jakým byla v té době veden kabinet. Bohužel, zrovna v době vlády sociální demokracie ten proces uvadl a neprobíhal tak, jak probíhat měl."

Peake zároveň řekla, že se o "ztracených" miliardách ve Švýcarsku dozvěděla v podstatě náhodou při setkání se švýcarským velvyslancem.

Pressklub Frekvence 1

Celý rozhovor s vicepremiérkou Karolínou Peake bude vysílán dnes od 18:30. Pořad s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým můžete poslouchat v rádiu vždy v pátek, v sobotu a v neděli vpodvečer nebo na webu www.frekvence1.cz/pressklub

"Obávám se, že v tuto chvíli už můžeme čelit možnosti promlčení," řekla vicepremiérka, podle které by se proto český stát měl urychleně podívat i na další podobné případy. "Některé s MUS souvisí, některé ne," uvedla.

Místopředsedkyně Věcí veřejných si myslí, že podobní rysy jako Mostecká uhelná nesou hlavně kauzy Škoda a OKD a další "podezřelé privatizace" z období let 2001 až 2003. "Doufám, že orgány, které se tím mají zabývat, si hrozbu promlčení uvědomí a budou to řešit co nejdříve," řekla v Pressklubu Frekvence 1 Peake.

 

Právě se děje

Další zprávy