Paroubek: Zažalujeme advokáta Altnera

Zdeněk Mihalco
11. 3. 2007 14:00
Praha - Předseda sociálních demokratů Jiří Paroubek dnes v České televizi řekl, že ČSSD podá žalobu na advokáta Zdeňka Altnera.
Advokát Zdeněk Altner
Advokát Zdeněk Altner | Foto: Ondřej Besperát

V pátek advokát Altner obvinil sociální demokraty z toho, že záměrně zkreslují údaje o svém hospodaření a podali neúplné údaje soudu. ČSSD teď chce za tyto výroky Altnera zažalovat.

Právník je se sociální demokracií ve sporu o svůj honorář za vyhraný soud o Lidový dům.

Altner: ČSSD zkresluje údaje

Altner v pátek zpochybnil, zda socální demokraté splnili beze zbytku povinnost nahlásit Městskému soudu v Praze údaje o svém majetku a hospodaření.

Sociální demokraté tyto údaje museli dodat kvůli tomu, že Altner podal k soudu návrh na konkurz ČSSD. Žádá po ní přibližně 165 milionů korun a penále takřka 19 miliard za vysouzený Lidový dům. Soud si po sociální demokracii vyžádal aktuální seznam dlužníků a věřitelů a seznam majetku.

"Ty listiny jsou neúplné a zmatečné. Svědčí o tom, že ČSSD pod hrozbou konkurzu zkreslila hospodářský výsledek za účelem nadhodnocení svého majetku," řekl v pátek Altner na tiskové konferenci.

Žaloba a stížnost 

ČSSD následně jeho slova odmítla s tím, že jde o zjevnou nepravdu, a ihned oznámila, že zváží právní kroky.

Dnes Jiří Paroubek v pořadu České televize Otázky Václava Moravce oznámil, že právníka Altnera ČSSD zažaluje. "Nebude to jen za ty jeho páteční výroky. Podáme také stížnost České advokátní komoře," dodal.

Podle Paroubka jsou výroky a činy Altnera neslušné a skandální a sociální demokracie se proti nim musí bránit.

 

Právě se děje

Další zprávy