Paroubek si zakládá e-noviny. Ukázal jejich logo

Domácí ČTK Domácí, ČTK
25. 9. 2010 19:40
Na světové síti chystá založení názorového magazínu Vaševěc.cz
První krok k novinářaké dráze. Jiří Paroubek odstupuje z čela ČSSD.
První krok k novinářaké dráze. Jiří Paroubek odstupuje z čela ČSSD. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - V den, kdy sociální demokraté v Olomouci probírali další osudy své strany, oznámil jejich bývalý předseda Jiří Paroubek na interentu, že na světové síti chystá založení názorového magazínu Vaševěc.cz. 

O projektu hovořil již dříve, na své facebookové stránce jej dnes připomněl tím, že zde představil logo webu.

V Olomouci, kde se spolustraníci radili, kam povednou stranu po nevydařených sněmovních volbách, Paroubek chyběl, i když byl pozván. Na otázku, proč nepřijel, měli oslovení sociálních demokraté jedinou odpověd - pokrčení ramen.   

Na sociální síti Facebook se však exlídr ČSSD v jedné věci shodl s hlasy svých stranických přátel v Olomouci. "Nejen já, ale například i Václav Bělohradský či Jiří Pehe před volbami kritizovali jednostrannost českých médií, která přejala pravicový diskurz, a byla to právě média, která vedla nejúčinnější kampaň proti levici vůbec a sociální demokracii konkrétně," píše na facebooku.

Sociální demokracie sice ve volbách pod Paroubkovým vedením získala nejvíce hlasů, ale proti hlasování před čtyřmi lety mnoho ztratila a vládu složila koalice ODS, VV a TOP 09. Neúspěch už těsně po volbách přičítla Paroubke právě médiím.

Nyní na facebooku píše, že po svých kriticích vždy chtěl, aby kromě kritiky přinesli i vlastní řešení. "Proto jsem se rozhodl založit projekt internetového, především názorového média a využít prostoru svobody, který nabízí právě internet," dodává.

"Na podobě a obsahu tohoto internetového magazínu se budete moci v průběhu času podílet i vy. Pro začátek Vám tímto článkem představuji logo projektu," slíbil  Paroubek potenciálním čtenářům plánovaného magazínu.

.

 

Právě se děje

Další zprávy