Paroubek chce jednat s ODS. O křesle pro sebe

pat
25. 9. 2007 8:21
Paroubek dle svých slov nenabízí výměnný obchod
Jiří Paroubek telefonuje ve sněmovně.
Jiří Paroubek telefonuje ve sněmovně. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Šéf ČSSD Jiří Paroubek chce jednat s vládní ODS o tom, že by se stal předsedou Poslanecké sněmovny. Jak informuje Mf Dnes, nemíní však tento post vyměnit za znovuzvolení Václava Klause prezidentem.

"Jednat by se mělo o velkém balíku problémů souvisejících s přípravou předsednictví České republiky v Evropské unii. Jednou z dílčích věcí by bylo, že by v čele Sněmovny stanul člověk se zkušenostmi v oblasti zahraničních vztahů," řekl Paroubek deníku.

Paroubkova nabídka k jednání s ODS přichází jen dva dny poté, co Výkonná rada ODS jmenovala o víkendu vyjednávací tým, který se má postarat o znovuzvolení Václava Klause prezidentem.

ODS zesiluje tlak na ostatní: Zvolte Klause, žádá

ČSSD se už několik měsíců pokouší shodnout na společném protikandidátovi Klause s dvěma menšími koaličními stranami KDU-ČSL a Zelenými. Jejich jednání však zatím nevedla k žádnému výsledku.

Klausova další léta na Hradě už může ohrozit jen Pačes

Politici ODS, které list oslovil, netuší, co přesně předseda ČSSD svou nabídkou míní. "Nechápu sice, jak s tím Paroubek v čele Sněmovny souvisí, ale o předsednictví v Evropské unii jsme připraveni jednat," citoval deník místopředsedu ODS Petra Nečase.

 

Právě se děje

Další zprávy