Ovčáček je blbec, lidi při mém projevu tleskali, reaguje Štěch na výroky mluvčího k pietě u rozhlasu

Michal Polák Michal Polák
Aktualizováno 21. 8. 2018 18:41
Podle Štěcha byl měl Ovčáček pomlčet, vzhledem k tomu, jakými spolupracovníky se sám obklopuje.
Milan Štěch
Milan Štěch | Foto: DVTV

Praha - Senátor Milan Štěch na Facebooku v úterý večer napsal, že "Ovčáček je blbec". Předsedu Senátu rozzlobilo tvrzení mluvčího, že jeho projev před Českým rozhlasem při připomínce 50. výročí od okupace Československa přijala veřejnost v tichosti a apatii. "Po dnešku vím, že je Ovčáček také hluchý," napsal Štěch.

Ovčáček si na svém Twitteru napsal, že lidé při projevu mlčeli. "Co víc charakterizuje křičící nositele nenávisti, kteří ničí vzpomínku na okupaci, než fakt, že při projevu člena normalizační KSČ v letech 1979 až 1989 distingovaně mlčeli!," napsal Ovčáček s odkazem na Štěchovo členství v normalizační komunistické straně.

Podle předsedy horní komory je Ovčáčkovo tvrzení lež. "Mě popudilo, že pan Ovčáček píše, že si lidé v tichosti vyslechli můj projev, ale já bych s tím nesouhlasil," řekl Aktuálně.cz Milan Štěch a dodal, že ho naopak dav několikrát přerušil potleskem.

Podle Štěcha byl měl Ovčáček sám pomlčet, vzhledem k tomu jakými spolupracovníky se sám obklopuje. "Já s ním v této polemice nebudu pokračovat, protože on mi za to nestojí. Respektuji, že vždy bylo zvykem, že panovníci měli dvorní šašky," doplnil Štěch.

Ovčáček na Twitter večer napsal, že normalizační komunista ho urazit nemůže. "Ještě se chlubí tím, že mu tleskali ti, kteří zneuctili památku obětí okupace," dodal mluvčí prezidenta.

Štěch přiznává, že členství ve straně je mu předhazováno od oponentů často, ale už je na to podle svých slov zvyklý. "Třeba Vladimíru Dlouhému nebo Ivanu Kočárníkovi členství ve straně lidé nepřipomínali, ale mě to připomínají stále. Já se celý život snažím veřejnost nezklamat," dodal Štěch.

Projevy premiéra Babiše a předsedy sněmovny Vondráčka přehlušil skandující dav. Nechceme Bureše, křičeli lidé před Rozhlasem. | Video: DVTV
 

Právě se děje

Další zprávy