Otec je slušný člověk, řekl Fischerův syn a opustil ODS

ČTK ČTK, Zpravodajská směna
25. 3. 2010 12:35
Jan Fischer junior stranu opustil kvůli výrokům Mirka Topolánka
O synově záměru jsem nevěděl, ale nedivím se mu, komentoval to premiér Fischer
O synově záměru jsem nevěděl, ale nedivím se mu, komentoval to premiér Fischer | Foto: Reuters

Praha - Syn premiéra Jana Fischera dnes otevřeným dopisem předsedovi ODS Mirku Topolánkovi oznámil odchod z této strany.

Vadí mu Topolánkova slova o Židech a homosexuálech i o předsedovi vlády.

Jan Fischer junior je prý také nespokojen se současným stavem strany, takže ji už nemůže podporovat v jejím dalším směřování ani v předvolební kampani.

Fischer mladší prý svůj záměr s otcem nekonzultoval. "To je jeho osobní krok. Vůbec se nedivím, že k němu dospěl," řekl k tomu premiér, který je na summitu EU v Bruselu.

Otec lidmi nepohrdá

Fischer junior vstoupil do ODS v roce 2007 ve svých 18 letech, což jeho otec považuje za ne úplně obvyklé. Do loňského léta byl v radě místního sdružení strany v Praze 5.

"Stále chci věřit, že nejste homofob ani antisemita, pouze se jako homofob a antisemita na veřejnosti, a nezáleží na skutečnosti, že se jednalo o neformální rozhovor, vyjadřujete," napsal syn premiéra předsedovi občanských demokratů.

Topolánkovi připomněl jeho slova "o premiérovi ČR a zároveň o mém otci". Předseda ODS řekl, že Fischer, který je Žid, v určitých situacích "uhne" v důsledku svého charakteru.

"Jen jsem rád, že mohu s čistým svědomým konstatovat, že můj otec je slušný člověk, který není za rok působení ve vrcholné politice spojován s žádnými aférami, vyjadřuje se uvážlivě, slušně a své výroky nepovažuje, jak Vy říkáte, za 'virtuální realitu'. Proč se můj otec těší tak vysoké důvěře občanů? Protože jimi, pane předsedo, nepohrdá!" zdůraznil syn premiéra.

 

Právě se děje

Další zprávy