Hannig: Dotace pokřivují charakter, po vystoupení z EU ušetříme na pokutách za nepřijímání migrantů

Domácí Domácí
Aktualizováno 8. 1. 2018 13:33
Hudebník, producent a prezidentský kandidát Petr Hannig odpovídal na dotazy čtenářů Aktuálně.cz.
Rozhovor s Petrem Hannigem
Dotazovaný právě odpovídá
Petr Hannig odpovídá od 11 hodin.
Přejít k dotazům

Praha - Hudebník a producent Petr Hannig se dostal do boje o Hrad díky podpisům poslanců. V minulosti osmkrát kandidoval do Senátu, nikdy ale nepostoupil ani do druhého kola, neúspěšný byl i ve sněmovních volbách.

V on-line rozhovoru čtenářům Aktuálně.cz napsal, že je pro zavedení referenda. "Jsem pro referenda. Neříkám, že jsem pro vystoupení z EU. Jsem pro to, aby se EU vrátila před Lisabonskou smlouvu a jednotlivé státy EU měly fakticky možnost rozhodovat sami o tom, co je pro ně výhodně a co naopak není," napsal Hannig.

Podle něj by ale vystoupení z Evropské Unie bylo pro Česko výhodné. "Ušetříme pokuty za to, kdybychom nepřijímali migranty z bezpečnostně a zdravotně problematických zemí," upřesnil. 

Hannig se vyjádřil i ke svému mluvčímu Adamu B. Bartošovi, který byl odsouzen za antisemitismus. "Tak jak jsem pana Adama B. Bartoše poznal, není rozhodně žádným zaťatým náckem. Je to inteligentní a sečtělý člověk, jehož názory se vyvíjejí a jsou dnes jiné (možná i díky mně)," napsal Hannig s tím, že nesouhlasí s názory Adama B. Bartoše, které se dotýkají židovské otázky.

Více v on-line rozhovoru s Petr Hannigem.

Rozhovor s Petrem Hannigem

Dotazovaný právě odpovídá
Petr Hannig odpovídá od 11 hodin.
Aktualizovat reportáž
8. 1. 2018
Ptá se: Karel

Dobrý den,

Váš protikandidát pan Mirek Topolánek říká, že pokud člověk zadá do volební kalkulačky u všech odpovědí "nevím", vyjde mu pan Drahoš. Já jsem zkusil volební kalkulačku Aktuálně.cz a vyšel jste mi Vy. Tak tedy "nevím", zda Vás mám volit.

Mohl byste mi, prosím, uvést nějaký rozumný důvod, proč Vás volit?
Děkuji za Vaši odpověď

Odpovídá: Petr Hannig

Nechápu, jak bych vám mohl vyjít, kdybyste do kalkulačky zadával nevím, to je nesmysl. Mluvte a pište pravdu. Proč mě volit? Zastávám svobodu slova třeba...

8. 1. 2018
Ptá se: Evzen Honegin

Dobry den, jaky je vas nazor na George Sorose?

Odpovídá: Petr Hannig

Ďábel, který chce stáhnout do pekla celou Evropu.

8. 1. 2018
Ptá se: Ing.Svatomír Mydlarčík

Vážený pane Hannigu, opravdu si myslíte, že je dobrý nápad zahrávat si s referendem o vystoupení z EU, jehož realizace by znamenala naprostý rozvrat ? Prožil jsem většinu produktivního věku v socialismu a také jsem se seznámil s vedoucí úlohou KSČ již ve čtrnácti na vlastní kůži. Takovou svobodu a blahobyt jsme ještě neměli. A že ušetříme za nějakou pokutu, která ještě ani neexistuje. Vy jste opravdu díky pár hlasům schopen vyměnit virtuální miliony za reálné miliardy a srazit miliony svých spoluobčanů o několik desítek let zpátky do minulosti ?

Odpovídá: Petr Hannig

Právě EU mi připadá jako blok s vedoucí úlohou neomarxismu. Vystoupení z EU (ačkoliv jak říkám, jsem pro referendum pro vystoupení z EU, což není to samé, jako kdybych byl pro vystoupení z EU) nás naopak přivede ke svobodným rokům po Listopadu. Copak se vám nezdá, že i podnikání je v současné době podvazováno? Když jste vše zažil, tak jako já, tak si to přece musíte pamatovat. Média 90.léta malují jako období, kdy se kradlo ve velkém. Je to pravda, kradlo se ve velkém. A je mi moc líto, že prezident Klaus svou amnestií tyto mega zloděje přetvořil v bezúhonné občany a poškodil tak jejich obětí. Ale 90.léta byl také obrovský nástup živnostníků, soukromých zemědělců a dalších, kteří věřili, že teď (tzn. po Listopadu) nastává doba svobody podnikání, slova atd. Za čas při narůstající byrokracii zjistili, že to byl zase další z mylně optimistických přání. Byrokracie se nám vrací v nevídaných rozměrech z Bruselu.

8. 1. 2018
Ptá se: petrph

Dobrý den - vzhledem k Vašim viditelně kontroverzním názorům, jste připraven na to, že pokud budete zvolen, dopadnete jako pan Zeman před Vámi? Tedy že budete po celé své funkční období v médiích od akademických elit národa neustále urážen, tupen, zesměšňován, udáván, popřípadě i soudně žalován za všechno co řeknete, za jakýkoliv názor který pronesete?
S tím že většinu Vašich názorů a plánů se Vám nepodaří splnit. protože sám jako prezident takovou pravomoc mí nebudete a žádná z politických stran a hnutí Vás nepodpoří?
Dekuji za odpověď

Odpovídá: Petr Hannig

Proto chci za kancléře právě někoho z těch elit. Protože prezident musí být nutně respektovaná osobnost, která musí přijímat impulsy ze všech částí politického spektra. Prezident, i když v mém případě jsem předsedou politické strany Rozumní, nebo-li historicky Strany zdravého rozumu, musí zcela v intencích zdravého rozumu respektovat přání všech a nepouštět si "pusu na špacír". Musí však stát pevně na tom, aby nebyla ohrožena bezpečnosti této země, respektive státu, který je státem pro všechny občany žijících na jeho území. Je to poněkud komplikované, ale váš dotaz je velice kvalifikovaný, tak vím, že je vám jasné, co chci říct.

8. 1. 2018
Ptá se: Lukáš Haas

Dobrý den
Viděl sem Váš rozhovor v DVTD, kde jste řekl, že DVTD je financována z peněz OSF. Zjišťoval sem si nějaké informace a ty vazby sou nepochybné. Chci se zeptat, jestli by ste se nějak zasazoval o zákaz nebo omezení činnosti cizích neziskovek (něco jako třeba v USA zákon FARA). A Váš názor na nápad českých politiků přesunout do Prahy Sorošovu Univerzitu vyhoštěnou z Maďarska. Děkuji a přeji pěkný den.

Odpovídá: Petr Hannig

Ano, zasazoval. Sorose rozhodně NEBRAT! Už se obohatil na zničení britské měny v minulosti a veškerá jeho úsilí považuji za ďábelská.

8. 1. 2018
Ptá se: Vladimír Kostka

Dobrý den, pane Hannigu…myslíte si, že v ČR je přítomný antisemitismus? Pakliže ano, v jaké podobě se tento fenomén projevuje? Děkuji

Odpovídá: Petr Hannig

V ČR rozhodně nikdy nebyl ani není antisemitismus. Není jiného národa v Evropě, který by měl takovou náklonnost k Židům. Jen si vzpomeňme na fantastické židovské anekdoty, ty jsou přece velice milé. Také náklonnost našeho prezidenta Miloše Zemana ke státu Izrael je evropsky ojedinělá. Přece jeho snahu o uznání Jeruzaléma jako hlavního města státu Izrael známe už mnoho let. Teď tento problém inicioval Donald Trump a Jeruzalém jako hlavní stát Izraele uznala například Guatemala ze Střední Ameriky a další státy z Tichomoří. I když já tuto myšlenku s naším prezidentem Zemanem nesdílím, neboť při vší mé kritice k EU bychom měli respektovat určitá bezpečností rizika pro naši republiku, když náš prezident vystoupí v otázce hlavního města Izraele jako jediný ze států EU. Stát Izrael ví, jak Československo pomáhalo při jeho vzniku, tak není třeba tak vehementně upozorňovat na tuto okolnost, zvláště když v Íránu, který byl jedním z našich největších obchodních partnerů, se teď mění situace a mohli bychom být zase jedním z jeho nejbližších obchodních partnerů. To je přesně ten moment, kdy se současným prezidentem Zemanem nesouhlasím, protože tyto citlivé mezinárodně právní postoje je nutné konzultovat s vládou, neboť takový výrok může napáchat mnoho škody v obchodních stycích ČR. Při vší sympatii ke státu Izrael a jeho boji za udržení, je třeba si uvědomit, že Jeruzalém je soudek střelného prachu. Proč si u něj zapalovat svou oblíbenou cigaretku?

8. 1. 2018
Ptá se: Ivo

Dobrý den. Kdybyste se stal prezidentem, koho byste si vybral za kancléře a koho za mluvčího? Děkuji.

Odpovídá: Petr Hannig

Vzhledem k tomu, že nejsem člověk usazený pouze v jedné bublině, jsem jednal s vysoce kvalifikovanou osobností, která je ze zcela opačného politického spektra. Chci, aby byl Hrad pro všechny, ne pouze pro určité politické směry. Tuto osobnost, i když je veřejně známá, nemohu zveřejnit, neboť předvolební průzkumy pro mě nejsou moc optimistické. Každou takovou osobnost mohu zveřejnit, až po případném vítězství. Chtěl bych, aby mluvčím byla žena.

8. 1. 2018
Ptá se: Petr

Pane Hannigu,

fascinuje mne ta urputnost (kvóty, zase kvóty, trvalé kvóty,...), s jakou se EURO-soudruzi snaží vnutit muslimské a africké imigranty do zemí, které je nechtějí a kam ostatně nechtějí ani oni sami.

Čím to, že islamizace střední a východní Evropy leží Bruselu tolik na srdci? Co tím podle vás sledují?

Odpovídá: Petr Hannig

Upřímně řečeno, já to také nechápu. Snad je to nějaký marxistický sen postavený na utopistických myšlenkách, a který vůbec nekoresponduje s jakoukoliv realitou. Jsem zděšen, jak zatím ještě formálně svobodná média jsou zastánci této podle mě zrůdné utopie. Mimochodem já sám mám mezi lidmi, kteří zde studovali VŠE a jsou to také muslimové, např. z Indonésie či Tuniska, přátele. Oni nechápou, jak se za tři generace změnil náboženský život muslimů. Dříve to bylo dodržování pěti základních atributů, tj. obdarování chudých, pouť do Mekky atd. Dnes je to prostřednictvím mladých imámů v Evropě radikální islám, mnohdy nabádající k terorismu. Myslím si, že evropské země by měly v první řadě udělat bezpečnostní prověrku všech imámů, aby se vrátilo náboženství ke svému předchozímu fungování. A ne k dobyvačné válce. Já vím, že mi mnozí vyčtou, že islám je sám ve své podstatě radikální, ale řekněme na rovinu, radikální jsou mnohá náboženství. Záleží na tom, jak jsou praktikována. Generál de Gaulle pozval v roce 1962 z Alžírska do Francie bez jakéhokoliv omezení Alžířany. Po dlouhá desetiletí byli tito vyznavači islámu s Francií solidární a byli ji vděčni. V posledních desetiletích se to zcela obrátilo, zapalují na předměstích auta, páchájí teroristické atentáty a při fotbalovém zápase Francie a Alžíru vypískali francouzskou hymnu. Jejich prarodiče, taktéž muslimové nad tím nechápavě kroutí hlavou a mají z nich strach, právě tak jako většinová populace.

8. 1. 2018
Ptá se: MT

A schválně, to co ušetříme na pokutách za pitomý šprajc s nepřijímáním migrantů bude víc nebo méně než to, o kolik přijdeme s dotacemi EU a odříznutím od ekonomických dohod a eurozóny?

:D

Odpovídá: Petr Hannig

Jsem proti dotacím, pokřivují charakter. Viz. David Rath, ROP severozápad a další lahůdky. Těch rozhleden, na kterých si starostové mastili kapsy, máme taky dostatek.

8. 1. 2018
Ptá se: Michaela

Dobrý den pane Hannigu,

chci se zeptat, proč jste při kandidatuře nerozjel Větší kampaň? Myslím, že to je škoda, narazila jsem na Vás pouze náhodně na sociální síti a musím uznat, že se s valnou většinou Vašich názorů ztotožňuji a myslím, že byste byl reprezentativní a upřímný prezident. Jen se obávám, že Vaši protihráči právě kvůli té kampani budou mít bohužel více hlasů.

Děkuji a mějte krásný den,
Michaela

Odpovídá: Petr Hannig

Nechtěl jsem žádat o peníze oligarchy, miliardáře, zahraniční ovlivňovatele našeho domácího dění. A víte dobře, že dnes už na kampaň miliony nestačí. Musí to být desítky milionů. A to je jako upsat se vlastní krví ďáblu. Vážená paní Michaelo, hovořte o mně s přáteli a sousedy, řekněte jim, aby si vyplnili volební kalkulačku. Většinou lidem vycházím já. Moje názory jsou konzistentní, i když někdy tvrdé. V mém případě je to třeba odmítání eura, jehož přijetí by znehodnotilo důchody, úspory a svým způsobem platy. Nikdy nebudou růst tak rychle jako ceny. Česká koruna je zárukou samostatnosti a svrchovanosti českého státu. Jsem také zcela proti přijímání migrantů z bezpečnostně a zdravotně rizikových zemí. Nikdo však o mně nemůže říct, že bych se rozhodoval na základě barvy kůže, příslušnosti k národu, etniku a náboženství.

8. 1. 2018
Ptá se: Pavel

Vydal by jste Andreje Babiše ke stíhání, kdyby jste byl poslancem?

Odpovídá: Petr Hannig

Ano.

8. 1. 2018
Ptá se: František Plechovský

Dobrý den,
myslíte svou kandidaturu vážně, nebo je to jen recese? Občas se při Vašich pohovorech pobavím. :)

Odpovídá: Petr Hannig

Myslím ji vážně, studujte obsah rozhovoru. Ne formu.

8. 1. 2018
Ptá se: Martin

Dobrý den pane Hannigu ,
zajmá mě ,jak by pomohlo vystoupení z Evropské unie České republice nebo nám občanům.
Děkuji za odpověď.

Odpovídá: Petr Hannig

Jsem pro referenda. Neříkám, že jsem pro vystoupení z EU. Jsem pro to, aby se EU vrátila před Lisabonskou smlouvu a jednotlivé státy EU měly fakticky možnost rozhodovat sami o tom, co je pro ně výhodně a co naopak není. Před Lisabonskou smlouvou, kterou vyjednal jako premiér Mirek Topolánek a kterou podepsal tehdejší prezident Václav Klaus, a která je pro nás enormně nepříznivá, jsme měli právo veta. Nyní máme možnost se o své názory prát pouze prostřednictvím tzv. kvalifikované většiny, na kterou žádná z bývalých zemí východního bloku fakticky nedosáhne.

8. 1. 2018
Ptá se: Patrik

Proč podporujete referendum? Musí vám byt přeci jasné, ze pokud vystoupime z EU, tak nejenže nás to bude stát ohromné peníze, ale take statisíce lidi přijde o práci.

Odpovídá: Petr Hannig

Když vystoupíme z EU, tak naopak ušetříme pokuty za to, kdybychom nepřijímali migranty z bezpečnostně a zdravotně problematických zemí.

8. 1. 2018
Ptá se: Stern

Dobrý den,

jsem celoživotním členem ŽOP. Velice se mi zalíbil Váš názor na pana Adama Bartoše. Již ve Vašem volebním klipu jste se nechal slyšet, že budete naslouchat druhým. Platí to i o jeho názoru na židy? Jste si vědom, že Bartoš kdysi mával Izraelskou vlajkou na Václavském náměstí , ale již za pár měsíců kompletoval první seznam židů?

Děkuji za odpověď.

Odpovídá: Petr Hannig

Nesouhlasím s názory Adama B. Bartoše, které se dotýkají židovské otázky. Dalo by se říct, že se všemi názory dotýkajících se této problematiky. Jsem však vášnivým zastáncem svobody slova, neboť si myslím, nebyla-li by svoboda slova, proč naši občané cinkali klíči v roce 1989. Svoboda slova byla jedním z hlavních přání lidí, kteří vítali nový režim v čele s prezidentem Havlem. Nakonec svoboda slova je zaručena v základní listině lidských práv a obávám se, že je ukrajována. Mohli bychom se také dočkat toho, že bude na takové úrovni, na jaké byla před Listopadem. S Voltairem říkám, nesouhlasím s ničím, co říkáte, ale budu vášnivě bojovat za to, abyste mohl vyjadřovat to, co říkáte a píšete. Jeden stát na světě má tuto absolutní svobodu slova garantovanou, to jsou Spojené státy, v prvním dodatku své ústavy. Snažil bych se, aby něco podobného bylo závazně přiřazeno k naší ústavě.

8. 1. 2018
Ptá se: Jan

Dobrý den,
pane Hannig, přemýšlel jste někdy o léčbě u psychologa? Myslím, že by Vám to dost pomohlo. Co jsem zatím viděl rozhovory s Vámi, tak to byla docela síla. Zdá se mi, že vůbec nemáte přehled o realitě, že vůbec nevíte co je správné a co ne. A hlavně, že nemáte svůj názor. Pouze opakujete to, co Vám někdo navykládal.

Děkuji za Vaší odpověď

Odpovídá: Petr Hannig

Naučte se historii. Nikoho by v roce 1945 ani ve snu nenapadlo, že budou v 50.letech politické procesy. Musíme každý náznak omezování svobody v jakékoliv formě omezovat. Je potřeba mladý muži studovat historii. Potom se vám bude zdát, že všichni ti, kteří upozorňovali na budoucí nebezpečí, by asi podle Vás byli zralí na psychiatrickou léčbu. Vážený pane, naučte se rozdíl mezi psychologií a psychiatrií, když chcete soudit jiné.

8. 1. 2018
Ptá se: Boris

Dobrý den,
v případě, že chcete vystoupit z EU, rád bych věděl co bude po tom kdyby se to povedlo? To je totiž úskalí těch co chtějí vystoupit, že nedávají žádnou důvěryhodnou alternativu. Jak to bude po tom a můžete to garantovat? Lidé by v případě referenda mělí znát co bude následovat, ale vy alternativu nedáváte a ani nemůžete, protože o tom co by bylo by se teprve vyjednávalo a vzhledem k tomu jak silnou pozici má ČR by jsme na tom pravděpodobně byli daleko hůř. Ani vy nejste schopen garantovat co by následovalo. Nebo ano?
Děkuji za odpověď

Odpovídá: Petr Hannig

Vzor: Spojené království (Velká Británie). Předpovědi pro ně byly hrozivé. Situace zcela rozdílná. Více bych se snažil obchodovat s celým světem, pokud by byly sankce ze strany EU. Každý kdo v Evropě po druhé světové válce spolupracoval s USA, byl na tom ekonomicky dobře. Mimochodem, prezident T.G. Masaryk a samostatnost Československa by neexistovala bez přímého vlivu USA za první světové války. Je velmi nešťastné, že tehdejší ministr zahraničí a pozdější prezident Beneš tuto orientaci poté změnil na Francii, což se nám hrubě nevyplatilo ve formě Mnichovské dohody. Pro mladé: Mnichovskou dohodou jsme přišli o pohraničí, později o celkovou svobodu. Byla to nehorší pohroma pro všechny občany tehdejšího Československa, které se změnilo na Protektorát Čechy a Morava, přičemž Slovensko vytvořilo svůj samostatný štát.

8. 1. 2018
Ptá se: Jana Horáčková

Dobrý den, i když s Vámi leckdy nesouhlasím, Vaše vystupování v debatách je věcné a nekonfliktní, čímž jste mě příjemně překvapil. O to méně chápu, že spolupracujete s panem Bartošem, který byl odsouzený za antisemitské výroky o "konečném řešení židovské otázky" nebo se nechvalně proslavil sestavováním seznamů českých Židů. Není to jen za hranou zákona, ale i dobrého vkusu. Nemáte dojem, že tyto jeho nehorázné aktivity legitimizujete, když s panem Bartošem spolupracujete, a dokonce ho za sebe posíláte do debat? Jste ochoten se od těchto nehorázností distancovat, nebo s nimi tiše souhlasíte?

Odpovídá: Petr Hannig

Opět zmínil klasický Voltairův výrok, nesouhlasím s vámi v tom říkáte nebo píšete, ale budu dělat všechno proto, aby jste to mohl říkat a psát. Ostatně tak jak jsem pana Adama B. Bartoše poznal, není rozhodně žádným zaťatým náckem. Je to inteligentní a sečtělý člověk, jehož názory se vyvíjejí a jsou dnes jiné (možná i díky mně), než před těmi lety, kdy tyto samozřejmě odsouzeníhodné seznamy vydával. Ale je to člověk nezkorumpovaný a nezkorumpovatelný. Má rodinu a dvě krásné děti a představte si, že kvůli podmínečnému rozsudku nemůže sehnat ani manuální práci. Sežene ji, ale vždy když zjistí, že je to ten Bartoš, řeknou že práci už nemají. Musím říct, že to strašná věc. Vždyť i za minulého režimu mohli disidenti pracovat v kotelnách. Já jsem ani za minulého režimu nepřecházel na druhou stranu ulice, když proti mě šel někdo stíhaný. Nebudu tak činit ani dnes. A čím víc A. B. Bartošovi nedávají média šanci, aby se mohl obhajovat, tak tím víc mě utvrzují v přesvědčení, že mu budu pomáhat.

8. 1. 2018
Ptá se: Benjamin B.

dobry den. jste jako Milos Zeman pro vznik Evropske federace a prijeti eura? Jakou formu federace byste volil? Blizsi svycasrkemu, nemeckemu nebo americkemu modelu? Nebo by vzorem mela byt Ruska "federace"? Diky a at to vyhrajete.

Odpovídá: Petr Hannig

Jsem rozhodně proti Macronovu a Schulzovu šílenému plánu Spojených státu evropských. Zadupali bychom tím myšlenku zakladatelů novodobého českého státu T.G. Masaryka, K. Kramáře a A. Rašína. Nikdy bychom nemohli prosazovat svoje názory. Mohli bychom přijít o vlastní řeč, o úsilí našich obrozeneckých buditelů Dobrovského a Jungmanna a celou plejádu našich spisovatelů, protože bychom přijímali pouze to, co by plynulo z velkých států, které by byly hegemony tohoto společenství. Nezapomínejme, že takové myšlenky Spojených států evropských měl i Napoleon a ve formě tzv. Nové Evropy i Hitler. Jak dopadly jejich plány tisíciletých říší, to všichni víme. Naopak státní celky je třeba decentralizovat. Např. jsem pro zemské zřízení České republiky, tak jak bylo do roku 1948, než jej zrušili komunisté. Velké státy mají totiž tendenci, zcela pochopitelnou ke svému udržení, potírat svobodu slova a z centra se nepříliš dobře dohlédne do jednotlivých regionů a bují tak korupce. Ostatně právě díky obrovské Osmanské říši a neuvěřitelné korupci se tato říše rozpadla. Těch příkladů z historie je samozřejmě víc. Nejlépe byla zajištěna svoboda slova v řeckých městských státech. Příkladem může být agora, místo kde mohli všichni občané sdělovat své názory. Pochopitelně když odhlédneme od tehdejšího otrokářského řádu.

8. 1. 2018
Ptá se: čtenář

Volby v lednu = tma, zima, sníh, kampaň přes Vánoce... Zkrátil byste svoje funkční období o dva měsíce, aby další volby byly už na podzim? A co kdyby se prezidentská funkce v ČR zrušila, jakožto vpodstatě nadbytečná a postradatelná?

Odpovídá: Petr Hannig

Ano, své volební období bych zkrátil, aby se mohlo volit společně s jinými volbami. Aby se ušetřilo. Jsem hospodárný člověk, viz má prezidentská kampaň.

Vážení čtenáři, děkuji vám za otázky, měl jsem tu být do 12:00, už takhle přetahuji. Pokud chcete zodpovědět další dotazy, tak navštivte moje webové stránky wwww.petrhannig-rozumni.cz nebo mé názory můžete sledovat na hannig.blog.idnes.cz. Vyplňte si volební kalkulačku a tomu, kdo vám vyjde, to "hoďte". V prvním kole v podstatě o nic nejde, tam můžete volit podle svého srdce. Až ve druhé kole to bude na dřeň.
Děkuji vám.
Petr Hanning

 

Právě se děje

Další zprávy