Online: Čunka likvidují jako Hučína

Martina Macková
17. 4. 2007 12:47
Na otázky odpovídal pořadatel mítinků na podporu Čunka
Zbyněk Horváth při online rozhovoru se čtenáři Aktuálně.cz
Zbyněk Horváth při online rozhovoru se čtenáři Aktuálně.cz | Foto: Martina Macková

Olomouc - Minulý týden proti němu protestovali Romové, tento týden Českem projdou tři demonstrace, které se za kontroverzního vicepremiéra Jiřího Čunka postaví.

Textař, písničkář a aktivista Zbyněk Horváth ze Zlína je hlavní postavou mítinků, které startují zítra před Úřadem vlády v Praze.

"Rozhodně neřešíme Čunkovu vinu či nevinu. Máme ale dostatek důkazů k tomu, abychom tvrdili, že se nejedná o standardní trestní stíhání," odpověděl Horváth jednomu ze čtenářů.

"Největší výhrady máme k dozorujícímu státní zástupci Mgr. Radimu Obstovi, který na svém postu představuje vysoké bezpečnosní riziko. Důkazy o kontaktech jeho a jeho rodiny na vysoké představitele StB budou na demonstracích předloženy," vysvětlil Horváth. "Současná realita je taková, že lze pomocí podobných Obstů, kteří sedí na svých postech s pochybnými bezpečnostními prověrkami, zlikvidovat nepohodlného politického oponenta," dodal Horváth.

Čtěte souvislosti
Autor fotografie: sh

Čtěte souvislosti

Po středeční demonstraci mají následovat další dvě ve Vsetíně a v Přerově. Horváth tvrdí, že lidé nejen v Praze mají právo vědět, že se kolem senátora a bývalého úspěšného starosty děje "něco podivného".

Čunkovy poslední výroky o Romech ho nepobouřily. "Dají se vyložit různě a pan Čunek udělal pro vsetínské Romy víc, než musel. Zabýval se tím, dokázal najít řešení," míní.

Podle něj ani česká veřejnost není rasistická. "Když někdo řekne, že se Romové chovají nevhodně, je hned označen za rasistu. Takové problémy jako Romové ale třeba Asiaté nebo Arabové u nás nemají," řekl Horváth.

 

Právě se děje

Další zprávy