Místopředseda ČSSD Onderka bude šéfem dozorčí rady brněnské městské firmy SAKO

ČTK ČTK
10. 5. 2019 8:43
Poslanec, místopředseda ČSSD a bývalý brněnský primátor Roman Onderka bude místo stranického kolegy Vlastimila Žďárského šéfem dozorčí rady společnosti pro svoz a zpracování odpadu SAKO. Změnu už schválili brněnští radní, kteří fungují jako valná hromada této stoprocentně městské firmy, napsala páteční Mladá fronta DNES.
Roman Onderka
Roman Onderka | Foto: Jan Rasch

"Roman Onderka je člověk, který byl od roku 2002 zastupitelem města a osm let primátorem. Myslím, že je to adekvátní náhrada za zkušeného doktora Žďárského," uvedl k tomu náměstek primátorky Oliver Pospíšil (ČSSD).

Onderka nabídku podle listu přijal. "Naši zastupitelé jsou v koalici a věci s nimi konzultuji, takže vazbu na Brno mám. Navíc dozorčí rada zasedá čtyřikrát do roka, takže mě to časově nezatíží," řekl Onderka.

List připomněl, že Onderka jako primátor zasedal v představenstvu veletrhů a ještě před tím jako zastupitel v dopravním podniku a teplárnách.

Žďárský na svoji funkci rezignoval ke konci dubna, stejně jako na post předsedy představenstva Brněnských vodáren a kanalizací. Důvody neuvedl. Kdo ho nahradí v čele představenstva vodáren, podle deníku není zatím jisté.

O kandidátovi do představenstva vodáren rozhodne úterní městské zastupitelstvo a s konečnou platností červnová valná hromada společnosti, v níž má Brno těsnou většinu. Za obě funkce pobíral Žďárský 38 tisíc korun měsíčně, v dozorčí radě SAKO 13 tisíc korun a ve vodárnách 25 tisíc korun, uvedla MfD.

 

Právě se děje

Další zprávy