Omluva Stehlíkové: Na fotbal poslala Topolánka vláda

Red Dom
30. 6. 2008 12:45
Ministryně vzala zpět tvrzení, že o cestě nevěděla
Džamila Stehlíková
Džamila Stehlíková | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Ministryně Džamila Stehlíková na sebe vzala vinu za potíže, které provázejí premiérovu návštěvu finále fotbalového turnaje Euro, a omluvila se.

Mirek Topolánek na finále cestoval vládním speciálem a ministryně nominovaná za Stranu zelených dnes přiznala, že se o cestě jednalo při zasedání vlády a že šlo o osobní pozvání rakouského kancléře Adolfa Gusenbauera, v jehož zemi se finále konalo.

Hlavní bod mimořádné schůze Poslanecké sněmovny ČR nebyl schválen a premiér Topolánek se usmívá.
Hlavní bod mimořádné schůze Poslanecké sněmovny ČR nebyl schválen a premiér Topolánek se usmívá. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz
Čtěte více:
Topolánek letěl na finále Eura vládním speciálem

"V neděli 29. června jsem se mylně vyjádřila pro TV Nova na otázku, zdali vláda projednávala materiál o cestě premiéra na ukončení fotbalového mistrovství do Rakouska: "Nebylo to předmětem jednání ani na vládě. Takže já o tom nic nevím." Toto mé sdělení se nezakládá na pravdě a uvádím jej proto na pravou míru," uvedla v písemném prohlášení Stehlíková.

Dnes napsala, že minulý pátek vláda Topolánkovi cestu schválila a že se tato cesta ukryla v materiálu číslo 979/08 s názvem Pracovní návštěva předsedy vlády v Rakouské republice dne 29. června 2008.

Návrh předložil ministr zahraničních věcí.

"V předkládací zprávě ministerstvo zahraničních věcí uvádí, že dne 29. června 2008 uskuteční předseda vlády ČR M. Topolánek pracovní návštěvu Rakouské republiky, kde se zúčastní slavnostního ukončení fotbalového mistrovství Evropy EURO 2008. Tato návštěva byla na oficiální pozvání rakouského kancléře A. Gusenbauera, šlo tedy o běžnou pracovní návštěvu, na které se pan premiér setkal kromě rakouského kancléře také s německou kancléřkou A. Merkelovou," píše Stehlíková o Topolánkově cestě.

 

Právě se děje

Další zprávy