ODS v Brně nechce zatčeného starostu na kandidátce

Domácí ČTK Domácí, ČTK
14. 2. 2010 19:07
Aleš Kvapil byl vzat do vazby kvůli podezření z úplatku

Brno - Brněnská ODS nechce na kandidátce do sněmovny starostu městské části Brno-Žabovřesky Aleše Kvapila stíhaného pro korupci. Městští občanští demokraté doporučili dnes regionálního sněmu, aby ho na listinu nezařadila.

V případu ale nevylučují "určitou provokaci", ale nikoli ze strany policie, řekli dnes novinářům zástupci vedené ODS Brno-město.

Kandidátku do sněmovních voleb bude schvalovat sněm 22. února. Podle občanských demokratů konečná listina teprve vznikne, ač výkonná rada ODS ponechala pro jarní volby kandidátky připravené pro plánované předčasné volby.

Kvůli údajné korupci na radnici v Brně-Žabovřeskách policie v pátek zadržela dva lidi - Kvapila a bývalého dlouholetého tajemníka Brna-střed Radovana Novotného (ODS). Oba jsou nyní ve vazbě.

Foto: Ondřej Besperát

Brněnská stranická organizace nepřijala k jejich dalšímu členství v ODS žádné usnesení. Její zástupci argumentují tím, že se musí počkat na jejich názor.

Kvapil byl zakládajícím členem ODS od roku 1991, Novotný byl ve straně pouze rok.

Sociální demokraté ve čtvrtek na řádném zasedání zastupitelstva městské části Brno-Žabovřesky navrhnou odvolání Kvapila. ČTK to dnes řekl místostarosta Žabovřesek Marek Šlapal (ČSSD).

 

Právě se děje

Další zprávy